Asgari ücret ile ilgili kanun teklifi TBMM'de

Asgari ücretten vergi alınmaması için hazırlanan kanun teklifi Meclis'e sunuldu. Teklif yasalaştıktan sonra asgari ücretten gelir ve damga vergisi kesintisi yapılmayacak. 13 maddeli kanun teklifine göre, daha önce maaşı asgari ücretin üzerinde olan, ancak şimdi 4253 liranın altında kalan çalışanlar için de düzenleme yapılacak. Onların ücretlerinin yükselmesi için asgari geçim indirimi uygulanacak.

Asgari ücret ile ilgili kanun teklifi TBMM'de

İşverenin yükünü azaltmak hedefiyle asgari ücretten gelir ve damga vergisini kaldıracak kanun teklifi Meclis'e ulaştırıldı.

Ak Partili milletvekillerinin imzasıyla sunulan kanun teklifi 13 maddeden oluştu.

Önümüzdeki hafta Genel Kurul'da görüşülmesi beklenen kanun teklifine göre, asgari ücretliden gelir ve damga vergisi kesintisi yapılmayacak.

Ancak, maaşı brüt asgari ücretin yani 5004 liranın üzerinde olan çalışandan vergi kesinti yapılmaya devam edilecek. Bu da çalışanın maaşının yeni belirlenen 4253 liranın altına düşmesini gündeme getirecek.

Ak Parti, hazırladığı kanun teklifine bu durumu telafi edecek bir düzenleme koydu. Teklifin 3 maddesine göre, daha önce maaşı asgari ücretin üzerinde olan, ancak şimdi 4253 liranın altında kalan çalışan için asgari geçim indirimi uygulanacak.

Teklif metninde asgari ücretin dışında da düzenlemelere yer verildi. Maddelerden birisi BOTAŞ'ın nakit yönetimini sağlıklı şekilde yürütebilmesi üzerine oldu. Buna göre, BOTAŞ'ın Ticaret Bakanlığı'na olan her türlü vergi ve idari para cezaları Hazineden görevlendirme bedeli alacaklarına karşılık mahsup edilerek silinecek.

Teklif içinde her geçen gün yaptığı atılımlarla göz dolduran savunma sanayi için de kolaylık sağlayacak bir düzenleme olacak. Savunma Sanayii Bakanlığı'nca yürütülen savunma projelerinde teslim ve hizmetler katma değer vergisinden muaf tutulacak.

# tbmm # Asgari ücret # Türkiye Büyük Millet Meclisi # gelir vergisi # savunma sanayi # asgari # asgari geçim indirimi # damga vergisi # AGİ