Selahattin Demirtaş'tan Millet İttifakı'na birleşme çağrısı

Terör hükümlüsü eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Millet İttifakı'na birleşme çağrısını yineledi. Muhalefete, "gönlümüz ve kapımız her zaman açık” diye seslenen Demirtaş, Birleşmek için geç kalınmaması uyarısı yaptı.

Selahattin Demirtaş'tan Millet İttifakı'na birleşme çağrısı

PKK’nın “bir araya gelin” çağrısının ardından HDP ittifak turlarına başlarken, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Millet İttifakına "Birleşelim” çağrısını yineledi.

Tutuklu bulunduğu Edirne F tipi cezaevinden bir youtube kanalına konuşan Demirtaş, Millet İttifakı’na “gönlümüz ve kapımız her zaman açık” diye seslendi.

DEMİRTAŞ’TAN MİLLET İTTİFAKINA BİRLEŞME ÇAĞRISI

Selahattin Demirtaş’a “Özgür ve demokratik Türkiye’nin inşası için birlikte oturulması gereken masada ne eksik ne fazla?” sorusu yöneltildi. Demirtaş, “Ortada henüz masa yok. Masayı biz kuracağız” yanıtını verdi. Demirtaş, Muhalefet partilerine, birleşmek için geç kalınmaması uyarısı yaptı.

- Bir çeşit fiskos sehpaları ve sehpaların etrafında kümelenip mırıldanan siyasi gruplar var. Tüm demokrasi güçleri eksiksiz bir şekilde ve eşitler arası hukukla yuvarlak bir masaya oturup gelecek yüzyılın ortak manifestosunu ilan edebilirlerse, işte bu, somut bir alternatife dönüşecek, karamsarlığı ve kararsızlığı dağıtacaktır.

- ‘Ayrı durup mücadele edeceğiz’ diyenlere de saygı duyarız. Türkiye’nin ‘ötekileri’ ülkenin yeniden inşasında bir adım öne çıkma cesaretini gösteremezlerse ‘öteki’ olarak kalmaya devam edecekler. Biz bunu kabul etmiyoruz ve bir adım öne çıkıyoruz. Hem masayı kuracağız hem de masada olacağız

# pkk # hdp # terör # hdp kapatılsın # millet ittifakı # seçim # hdp pkk # selahattin demirtaş # ortak aday # selahattin demirtaş millet ittifakı # millet ittifakı aday