Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü'nden ''Ekonomik Krizin Yansımaları ve Çözüm yolu''

Üniversite öğrencileri ekonomik krizi ve çözüm yollarını konuşuyor. Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü üyeleri, ''Ekonomik Krizin Yansımaları ve Çözüm yolu'' konulu konferansı düzenledi. Toplantıya Aydınlık Gazetesi Yazarı Utku Reyhan ve Sabah Gazetesi Yazarı Bercan Tutar katıldı.

Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü'nden ''Ekonomik Krizin Yansımaları ve Çözüm yolu''

Ekonomik kriz öğrencilerin de gündemi. Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü üyeleri, konferansta bir araya geldi.

''Ekonomik Krizin Yansımaları ve Çözüm yolu'' konferansına Aydınlık Gazetesi Yazarı Utku Reyhan ve Sabah Gazetesi Yazarı Bercan Tutar katıldı.

Aydınlık Gazetesi Yazarı Utku Reyhan konuşmasında Türkiye’nin her alanda üretmesi gerektiğini vurguladı.

Sabah Gazetesi Yazarı Bercan Tutar ise konuşmasında 1950’lerden sonra, Atlantik’in güdümüne girildiğini ekonomik model olarak da Batı’nın benimsendiğini söyledi. Cumhuriyet’in ilk döneminde Atatürk’ün izlediği politikanın daha bağımsızlıkçı olduğunu vurguladı.

Forum, yazarların sunumlarının ardından öğrencilerin sorularının cevaplanması ile devam etti. Kulüp öğrencileri konuşmacılara kitap armağan etti. Kulüp Başkanı Emre Can İpek, Marmara Üniversitesi öğrencilerini ''Çalışan Gençlik Üreten Türkiye Kurultayına'' davet etti.

# utku reyhan # ekonomi # marmara üniversitesi # Marmara Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü # Bercan Tutar