Merkez Bankası'ndan TL mevduatlı döviz satımı açıklaması

Merkez Bankası'ndan TL mevduatlı döviz satımı ile ilgili açıklama geldi. Açıklamada ihale yoluyla gerçekleştirilecek döviz satışı ile ilgili takvimin kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.

Merkez Bankası'ndan TL mevduatlı döviz satımı açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam ekonomi ile ilgili yaptığı kritik açıklamaların ardından hareketlilik devam ediyor.

Son olarak Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan (TCMB) da Türk lirası mevduatlı döviz satımı ile ilgili açıklama yapıldı.

İhale yoluyla TL uzlaşmalı vadeli döviz satışının gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, ihalelere ilişkin takvimin kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

- İhracatçı ve ithalatçı firmalara kur riskini yönetebilmeleri amacıyla, Bankamız nezdinde ihale yoluyla ve Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasasında (VİOP) TL uzlaşmalı vadeli döviz satışı gerçekleştirilecektir.

- 1 ve 3 ay vadeli olarak gerçekleştirilecek TL uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerine ilişkin takvim kamuoyu ile ayrıca paylaşılacak olup firmalar söz konusu ihalelere bankalar aracılığıyla katılım sağlayabilecektir.

- Ayrıca, ihracatçı ve ithalatçı firmalar VİOP’ta gerçekleştirilecek vadeli döviz alım taleplerini bankalar aracılığıyla Döviz Piyasaları Müdürlüğü’ne iletebilecektir.

# Merkez Bankası # dolar # Euro # tcmb # ihale # türk lirası dolar # merkez bankası son açıklamaları # Merkez Bankası ihale