TURKOVAC'tan güzel haber

Milli aşı Turkovac'ta veriler toplandıkça yüzler gülmeye başladı. Kovid-19 aşısı uygulanan kişilerin hiçbirinin ağır hastalığa yakalanmadığı, hastaneye ve yoğun bakıma yatmadığını açıklandı. Acil kullanım onayı için başvurusu yapılan aşı Turkovac için çalışmalar sürüyor.

TURKOVAC'tan güzel haber

Turkovacaşısı uygulanan kişilerden hiçbiri ağır hastalığa yakalanmadı, hastaneye ve yoğun bakıma yatmadı.

Sağlık BakanlığıKoronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, acil kullanım onayı başvurusu yapılan yerli inaktif Kovid-19 aşısı TURKOVAC ile ilgili yürütülen çalışma sonuçlarını paylaştı.

TURKOVAC aşısının klinik çalışmalardaki verileri oldukça olumlu. İnaktif aşı Sinovac'la yürütülen karşılaştırmalı verilerden de olumlu sonuçlar alınıyor.

Şu ana kadar elde edilen verilerde TURKOVAC uygulanan kişiler arasında ağır hastalanan, hastaneye veya yoğun bakıma yatan yok.

Kara, aşının acil kullanım onayı için komisyonlara sunulduğunu belirtti.

MRNA aşılarına göre de Turkovac yan etkilerde daha olumlu sonuçlar verdi.

Aşının üretim aşamasına yönelik de çok sayıda test uygulandığını belirten Ateş Kara, TURKOVAC'ın üretilebilir olduğunu söyledi.

# koronavirüs # aşı # sağlık bakanlığı # fahrettin koca # Turkovac # kovid 19 # BioNTech # sinovac # Ateş Kara # turkovac yan etkileri # aşı haberleri # TURKOVAC haberleri