Hackerlar itirafçı oldu: İşte PKK'nın siber saldırıları

Bölücü terör örgütü PKK'nın hacker grubuna yönelik operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, terör örgütünün siber saldırılarını anlattı. Şüpheliler, hackledikleri kamu kurum ve kuruluşlarının internet sitelerinden ele geçirdikleri verileri örgüt mensuplarına ilettiklerini itiraf etti.

Hackerlar itirafçı oldu: İşte PKK'nın siber saldırıları

Terör örgütüPKK’nın hacker grubuna yönelik yurt genelinde düzenlenen operasyonlarda 27 şüpheli gözaltına alınmış, 7’si tutuklanmıştı. İtirafçı 9 zanlıysa, savcılıktaki ifadelerinde terör örgütünün sibersaldırılarını anlattı.

Zanlılardan M.D, üyesi olduğu hacker grubunun, terör örgütü PKK adına internette faaliyet yürüten birim olduğunu söyledi. M.D, kamu kurum ve kuruluşlarının internet sitelerinden ele geçirdikleri verileri örgüt mensuplarına ilettiklerini itiraf etti:

- Özellikle kamu kurum ve kuruluşlarına yaptığımız siber saldırılar sonucu elde ettiğimiz veri tabanındaki devlet bilgilerine ve devlet memurlarının kişisel bilgilerine yetkisiz erişimle ulaştık. Bu bilgileri Avrupa'daki örgüt mensuplarına gönderdik. Ayrıca verilerin bir kısmını sosyal medya hesapları ve ANF isimli haber sitesinden PKK propagandası yaparak paylaştık.

Şüphelilerden R.A. ise, hacker grubuna ait internet sitelerinin yurt dışından yönetildiğini söyledi. R.A, "Hacker grubu içinde vatandaş kimliklerine ait paylaşımlar oluyordu, bu paylaşımların amacı o kişiler adına e-posta adresi açmaktı." itirafında bulundu.

# pkk # saldırı # terör örgütü # avrupa # Hacker # siber saldırı # kimlik # site # siber # örgüt mensubu