3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan mevkidaşlarıyla görüştü

İstanbul'da yapılan 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'nin 2. günü geride kaldı. Zirvede Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, mevkidaşlarıyla görüştü. Eş zamanlı yapılan oturumlarda ise bakanlar bir araya geldi. Türkiye-Afrika ilişkilerinin güçlendirilmesinin hedeflendiği zirve 18 Aralık'ta sona erecek.

3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan mevkidaşlarıyla görüştü

İstanbul'da toplanan 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi "Birlikte Kalkınma ve Refah için Güçlendirilmiş Ortaklık" temasıyla yapılıyor. Türkiye-Afrika ilişkilerinin güçlendirilmesinin hedeflendiği zirve Avrupa ülkeleri tarafından da dikkatle izleniyor.

Toplantının ilk gününde yüksek düzeyli memurlar toplantısı yapıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrika ülkelerindeki mevkidaşlarıyla görüşmüştü.

Zirvenin 2. günü de dolu dolu geçti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde mevkidaşlarıyla bir araya geldi.

Erdoğan, Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari, Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Farmajo, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Muhammed el Menfi, Orta Afrika Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Faustin-Archange Touadera, Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Ould Şeyh Ghazouani, Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed Ali, Ruanda Cumhurbaşkanı Paul Kagame ve Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh ile ayrı ayrı görüştü. Basına kapalı yapılan görüşmelerde liderler fikir alışverişinde bulundu.

Zirvenin 2. gününde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de Afrika ülkelerindeki mevkidaşlarının katılımlarıyla eş zamanlı oturumlar yaptı.

Türkiye-Afrika ilişkilerinin güçlendirilmesinin ve yeni bir boyuta taşınmasının hedeflendiği zirve 18 Aralık'ta sona erecek.

# istanbul # türkiye # afrika # cumhurbaşkanı erdoğan # fahrettin koca # Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli # Sağlık Bakanı Fahrettin Koca # Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari # Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer