Eski Taraf Gazetesi yazarı Nişanyan Yunanistan'da tutuklandı

Türkiye'de cezaevinden kaçan eski Taraf gazetesi yazarı Sevan Nişanyan, sığındığı Yunanistan'da tutuklandı. Nişanyan, Türkiye’ye iade edilebilir.

Eski Taraf Gazetesi yazarı Nişanyan Yunanistan'da tutuklandı

4 yıl önce Türkiye'de cezaevinden kaçarak Yunanistan'a yerleşen ve orada da “istenmeyen kişi” ilan edilen Yazar Sevan Nişanyan, tutuklandı.

Nişanyan'ın eşi İra Tzourou, Yunanistan'ın Sevan Nişanyan'ı Türkiye'ye sınır dışı etme kararı almak üzere olduğunu açıkladı.

Tzourou, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Nişanyan'ın oturum yenileme başvurusunun bir Yunan vatandaşıyla evli olmasını rağmen 29 Aralık'ta reddedildiğini, Pazartesi günü adliyeye sevk edileceğini aktardı.

FETÖ’den kapatılan Taraf gazetesi Gazetesi Yazarı Sevan Nişanyan, İzmir Şirince'de SİT alanına ev yaptığı gerekçesiyle 11,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Nişanyan, Temmuz 2017'de Foça Cezaevi'nden izinli olarak çıktıktan sonra bir daha geri dönmemişti.

Firar ettikten sonra sosyal medya hesabından ''Kuş uçtu. Darısı geride kalan 80 milyonun başına'' yazan Nişanyan, Yunanistan'a yerleşerek, siyasi iltica talebinde bulunmuştu.

Türkiye Cumhuriyeti ve Atatürk'ü hedef alan açıklamaları ile tepki toplayan Sevan Nişanyan’ın, 2013 yılında da Hz. Muhammed’e hakaretten 13,5 ay hapis cezası bulunuyor.

# izmir # fetö # taraf gazetesi # Sevan Nişanyan # şirince # Foça Cezaevi