Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Cumhuriyet'e çocuk tepkisi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Cumhuriyet gazetesinin “Sevgi evlerindeki çocukları camide ifşa ettiler” haberi ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, haberlerin devlet koruması altındaki çocuklara hassasiyet gösterilmesi vurgusuyla temelden çeliştiğini belirtti. Ayrıca koruma altındaki çocukların ötekileştirildiği dilin kabul edilmeyeceği ifade edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Cumhuriyet'e çocuk tepkisi

Devlet koruması altındaki çocuklarla ilgili medyada çıkan haberlere Aile Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

Yapılan açıklamada, ''Söz konusu haberlerde yer alan “Aileleri tarafından sokağa bırakılan çocuklar” ve “ifşa edildi” gibi ifadeler, devlet koruması altındaki çocuklara hassasiyet gösterilmesi vurgusuyla temelden çelişmektedir. 'Sokağa bırakılmak' tabiri çocuklarımızın en temel kişilik haklarını ihlal etmekte ve insani hassasiyetlerle bağdaşmamaktadır.'' ifadelerine yer verildi.

Aydın İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından başlatılan proje kapsamında Sevgi Evleri'ndeki çocukların camiye götürülmesi kamuoyunda tartışıldı. Bazı gazetelerde haberi “Sevgi evlerindeki çocukları camide ifşa ettiler” başlığı ile verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, koruma altındaki çocukların ötekileştirildiği bir dili asla kabul etmiyoruz ifadesini kullandı:

- Bakanlık olarak çocuklarımızın sosyal, sportif ve kültürel her türlü faaliyete katılmasını destekliyor ve teşvik ediyoruz. Koruma altındaki çocuklarımızı ötekileştiren ve ikincil örselenmelerine sebep olan bu dili asla kabul etmiyor ve devlet korumasındaki çocukların hamisi olmaktan gelen her türlü hukuki hakkımızı saklı tutuyoruz. Dün olduğu gibi bugün de, yarın da bu bakış açısıyla mücadele etmeye devam edeceğiz.

# aydın # çocuk # cumhuriyet gazetesi # Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı # ifşa # devlet koruması # Sevgi Evleri