Türk donanması Amerikan Forbes dergisinin merceğinde: ''Yunanistan Türkiye ile kesinlikle boy ölçüşemez''

Amerikan Forbes dergisinde, Türkiye ve Yunanistan donanmalarını kıyaslayan bir yazı yayımlandı. Türk donanmasının her yıl önemli ölçüde büyüdüğüne ve geliştiğine dikkat çekildi. Yazıda ''Yunanistan, Türkiye'yle kesinlikle boy ölçüşemez. Yunanistan, Türkiye'ye ayak uydurabilmek için donanmasını yükseltmeye ihtiyaç duyacak.'' vurgusu öne çıktı.

Türk donanması Amerikan Forbes dergisinin merceğinde: ''Yunanistan Türkiye ile kesinlikle boy ölçüşemez''

Türk donanmasının büyüyüp gelişmesi ABD dâhil olmak üzere birçok ülke tarafından yakından takip ediliyor.

Konuyla ilgili Amerikan Forbes dergisinde dikkat çeken bir yazı yayımlandı. Türkiye ve Yunanistan donanması kıyaslandı. Türk donanmasının her yıl önemli ölçüden büyüdüğüne ve geliştiğine dikkat çekildi.

''Yunanistan, Türkiye'ye Ayak Uydurabilmek İçin Donanmasını Yükseltmeye İhtiyaç Duyacak'' başlıklı Paul Iddon imzalı yazıda başta TCGG olmak üzere Türk donanmasının her yıl hedefine yeni bir tanesini ekleyeceği belirtildi.

- Yunanistan, Türkiye'ye ayak uydurabilmek için donanmasını yükseltmeye ihtiyaç duyacak. Atina, rakibi Türkiye'nin hızla büyüyen deniz gücüne karşı koymak için daha yeni ve daha modern savaş gemilerine ihtiyaç duyacaktır. Yunanistan, her yıl önemli ölçüde büyüyen ve gelişen Türkiye'yle kesinlikle boy ölçüşemez.

Yazıda Türkiye’nin gelecek yıllardaki donanma planlarından bahsedilirken Yunanistan’ın Türkiye’nin artan deniz gücüne karşı önlem alması gerektiği de ifade edildi. Türkiye'nin deniz gücünü sergilemekten çekinmediği de öne çıktı.

-Türkiye, müthiş deniz gücünü sergilemekten çekinmedi. 2019 yılında 100'ün üzerinde Türk Donanması gemisi, filonun modern tarihinin en büyük ve en kapsamlı tatbikatı olan Türkiye çevresindeki üç denizde eş zamanlı tatbikatlara katıldı.

# abd # türkiye # amerika # ege # doğu akdeniz # Mavi Vatan # akdeniz # türkiye yunanistan # forbes