Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: ''Vaka sayıları 200 bin civarına çıkabilir''

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, artan vaka sayıları ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. Mehmet Ceyhan, ekstra bir önlem alınmadığı takdirde vaka sayılarının 200 bine çıkabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan: ''Vaka sayıları 200 bin civarına çıkabilir''

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Ulusal Kanal'da yayınlanan Gün Ortası programına konuk oldu.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 70 bine dayanan vaka sayıları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Omikron Varyantı'nın vaka sayılarındaki artışına dikkati çeken Mehmet Ceyhan, kritik bir vaka sayısı tahmininde de bulundu.

Vaka sayılarında artış olacağını öngördüklerini ifade eden Mehmet Ceyhan şu ifadeleri kullandı:

- Omikron Varyantı öncelikle ABD ve Batı Avrupa ülkelerinin birçoğuna yayıldı. Oradaki yayılım hızını zaten gözlemiştik. Türkiye'de de bu artışın olacağını öngörmüştük. Çünkü Omikron Varyantı gerçekten şu anda bizim henüz daha içinden çıkamadığımız 4. dalgaya neden olan Delta Varyantı'na göre çok daha hızlı yayılıyor.

- Biz henüz Delta Varyantı'nın oluştuğu bu 4. dalgada vaka sayılarını 20 binin altına indirememişken, biz derken Türkiye dışında iki ülke de var bu şekilde olan Rusya ve İngiltere, üstüne Omikron Varyantı'da eklenince vaka sayıları hızla artmaya başladı.

''VAKA SAYILARI 200 BİNLER CİVARINA VARABİLİR''

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan yaptığı açıklamada vaka sayıları ile ilgili korkutan bir tahminde de bulundu.

Alınan önlemlerin, Delta Varyantı'ndan kaynaklanan vaka sayılarını bile aşağı çekmede yetersiz kaldığını söyleyen Ceyhan, vaka sayılarının 200 bin civarına çıkabileceğini ifade etti.

- Hiç şüpheniz olmasın, ekstra bir önlem alınmadığı takdirde ki ekstra bir önlem alınmayacağı açıklanıyor sürekli, bizim de 100 binlerin üzerine çıkacağımız hatta yeteri kadar test yapabilirsek 200 binler civarına da varabileceğimiz açık.

- Çünkü virüsün bir potansiyeli var, yayılma gücü var, hastalık oluşturma gücü var. Siz buna etki edemiyorsunuz, henüz daha virüse etki edecek bir ilaç tedavisi bulunamadı. Ancak aşıyla engelleyebiliyorsunuz. Aşı da belli bir hızda geldikten sonra son aylarda oldukça yavaşladı.

- Bütün bunları bir araya getirdiğimizde görüyoruz ki bizim aldığımız önlemler zaten daha aş bulaştırıcı olan Delta Varyantı'nın yayılımını bile aşağıya indirmeye yetmemişken, Omikron Varyantı'nın yayılmasını önlemeye yetmesi düşünülemez. O yüzden bu sayıların artacağını göreceğiz.

# abd # ingiltere # rusya # avrupa # kovid 19 # Delta varyantı # Mehmet Ceyhan # omikron varyantı