Motosikletli kuryeler çalışma koşullarının iyileştirilmesini istiyor

Motosikletli kuryeler, yağmur, kar, fırtına demeden yollara düşüyor. Trafikte birçok tehlike ile burun buruna geliyor. Onlar, çalışma şartlarının iyileştirilmesini ve yaşadıkları sorunlara kalıcı çözüm istiyor. Motosikletli kuryeler, meteorolojiden yapılan kırmızı kod uyarılarında paket servisin durdurulmasını talep ediyor.

Motosikletli kuryeler çalışma koşullarının iyileştirilmesini istiyor

Motosikletli kuryeler, çalışma koşullarının iyileştirilmesini istiyor.

İstanbul’da etkili olan lodosta ilerlemeye çalışan motosikletli kuryelere, büyük araçlar siper oldu.

Motosikletli kuryeler soğuk, yağmur, kar demeden yollara düşüyorlar. İki teker üzerinde bir taraftan ekmek bir taraftan da yaşam mücadelesi veriyorlar. Siparişleri yetiştirmek için zamanla yarışıyor, ölümle burun buruna geliyorlar. Bu yetmezmiş gibi karşılarına çok farklı engeller de çıkıyor.

Salgın süreciyle birlikte ise onların iş yoğunluğu daha da arttı. Özellikle olumsuz hava koşullarında zor olan çalışma şartları daha da ağırlaşıyor. Islak, buzlu, karlı yollar tehlikenin boyutunu daha da artırıyor.

Çok sayıda motosikletli kurye, siparişi yetiştirmek isterken hayatını kaybetti. Trafik ve yağışlı hava onlar için başlıca sorun.

Akdeniz Motosikletli Kuryeler Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, çalışma şartlarının iyileştirilmesini istedi.

Kuryelerin çalışma alanları arttıkça sorunları da büyüyor. Kurye dernekleri, daha köklü çözümler için konfederasyon kurmak istiyor.

# kış # kurye # motosiklet