Kazakistan'da provokasyonların ardında FETÖ ve DEAŞ mı var?

Kazakistan'daki Amerikancı kakışmayla ilgili açıklamalar peş peşe geldi. Kalkışmanın lider isimlerinden Muhtar Abliyazov, Ukrayna kanalına yaptığı açıklamada amaçlarının Kazakistan’daki rejimi yıkmak olduğunu söyledi. Rus milletvekili Ruslan Balbek olaylarda FETÖ ve DEAŞ'in parmağının da olduğunu söyledi. Bastırılan kalkışmayla ilgili Rusya, Çin ve Türkiye'den Tokayev'e destek açıklamaları yapıldı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise Amerikancı darbe girişiminin bastırılacağını ve ezileceğini vurguladı.

Kazakistan'da provokasyonların ardında FETÖ ve DEAŞ mı var?

Kazakistan'daki bastırılan şiddet olaylarının Amerikancı kakışma bir kez daha gözler önüne serildi.

Ukrayna kanalına demeç veren kalkışmanın lider isimlerinden Muhtar Abliyazov, amaçlarının Kazakistan’daki rejimi yıkmak olduğunu söyledi.

Hakkındaki yolsuzluk ve mali dolandırıcılık iddialarıyla bilinen Kazak iş adamı, Nazarbayev'in rejimini yok etmek istediklerini belirtti.

Bastırılan kalkışmayla ilgili Rusya, Çin ve Türkiye'den Tokayev'e destek açıklamaları yapıldı. Rus milletvekili Ruslan Balbek, olaylarda FETÖ ve DEAŞ'in parmağının olduğunu söyledi.

Özellikle eylemleri yöneten kişilerin FETÖ okullarından çıkmış olmalarına işaret etti. Balbek, FETÖ'cülerin geçmişte bölgede etkinlik gösterdiğine dikkat çekerken DEAŞ yapılanmaları ile birlikte Kazakistan'daki olayların provoke edildiğini belirtti.

Kalkışmayla ilgili Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Kazakistan Devlet Başkanı Tokayev’e destek verdiğini açıkladı. “Dış güçlerin Kazakistan’da kaos çıkarmasına karşıyız” dedi.

Türkiye de Kazakistan ile telefon trafiği yaptı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kazak mevkidaşı Mukhtar Tleuberdi ile telefonda görüştü. Görüşmede, Çavuşoğlu, Türkiye’nin Kazakistan’a desteğini yineledi.

Kazakistan'daki Amerikancı kalkışma ile ilgili bir açıklama da Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten geldi. Perinçek, olayların bir kalkışma olduğunu en kısa sürede bastırılıp ezileceğini vurguladı.

# rusya # fetö # deaş # kazakistan # fetö okulları # Rusya Devlet Duması