Blinken ve Lavrov görüşmesi başladı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov arasındaki Ukrayna konulu görüşme İsviçre'nin Cenevre kentinde başladı. İki ülkenin liderleri Putin ile Biden ihtilaflı konuların çözümü için diyaloğun sürdürülmesi kararı almıştı.

Blinken ve Lavrov görüşmesi başladı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İsviçre'nin Cenevre kentinde bir araya geldi.

Cenevre'deki President Wilson Hotel'de gerçekleştirilen görüşmede Ukrayna sınırındaki gerilim en önemli gündem maddesi olarak öne çıkıyor.

İki ülke temsilcilerinin görüşmesinin ardından, Lavrov'un TSİ 15.00'da, Blinken'in ise 15.30'da basın toplantısı yapacağı açıklandı.

Öte yandan, İsviçre Konfederasyon Başkanı Ignazio Cassis'in de Blinken ve Lavrov ile ikili görüşmeler yapacağı bildirildi. Cassis, görüşmelere ilişkin TSİ 18.00'da basın toplantısı düzenleyecek.

ABD ile Rusya arasındaki güvenlik görüşmeleri kapsamında, ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy R. Sherman ve Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov 10 Ocak 2022'de Cenevre'de görüşmüştü.

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 16 Haziran'da yine Cenevre'de buluşmuş, iki lider ihtilaflı konuların çözümü için diyaloğun sürdürülmesi kararı almıştı.

# abd # rusya # Ukrayna # Putin # gündem # karadeniz # Sergey Lavrov # vladimir putin # ocak # Biden # joe biden # isviçre # Cenevre # Wendy Sherman # Antony Blinken # Sergey Ryabkov