Blinken'dan Rusya'ya saldırı tehdidi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Cenevre'de Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile Cenevre'de yaptıkları toplantının öncesinde yaptığı konuşmada Rusya'ya saldırı tehdidinde bulundu. Antony Blinken, ''Rusya Ukrayna'ya saldırmaya karar verirse müşterek, hızlı ve şiddetli bir karşılık vermeye de kararlıyız'' dedi.

Blinken'dan Rusya'ya saldırı tehdidi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna krizini görüşmek üzere İsviçre'nin Cenevre kentinde bir araya geldi.

Toplantı öncesi iki bakan açıklamalarda bulundu.

Blinken, toplantının Ukrayna krizinden kaynaklı tansiyonun düşürülmesi ve "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı saldırganlığının önüne geçilmesi" çabalarının bir parçası olduğunu söyledi.

Ukraynalı yetkililer dahil ABD'nin ortakları ve müttefikleriyle görüşmeler yaptıktan sonra Cenevre'ye geldiğini belirten Blinken şu ifadeleri kullandı:

Hepimiz farklılıklarımızı (sorunlarımızı) diplomasi ve diyalog yoluyla çözmeye çaba göstermek için eşit düzeyde kararlıyız. Ancak bunun imkansız olduğu ortaya çıkarsa ve Rusya Ukrayna'ya saldırmaya karar verirse müşterek, hızlı ve şiddetli bir karşılık vermeye de kararlıyız.

Toplantıyı "kritik bir an" olarak niteleyen Blinken sözlerini şöyle sürdürdü:

Bugün burada farklılıklarımızı çözmeyi beklemiyoruz. Ancak diplomasi veya diyalog yolunun açık kalıp kalmadığını test edebileceğimizi umuyorum ve bekliyorum.
# abd # rusya # Ukrayna # Putin # saldırı # tehdit # karadeniz # lavrov # Sergey Lavrov # Biden # isviçre # Cenevre # Antony Blinken