Rus Bakan Lavrov: ''Görüşmelerin dönüm noktası olmasını beklemiyoruz''

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Cenevre'de bir araya geldi. Toplantı öncesi açıklama yapan Lavrov, ''Görüşmelerin bir dönüm noktası olmasını beklemiyoruz'' dedi.

Rus Bakan Lavrov: ''Görüşmelerin dönüm noktası olmasını beklemiyoruz''

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ukrayna krizini görüşmek üzere İsviçre'nin Cenevre kentinde bir araya geldi.

İki ülke temsilcisi, toplantı öncesi kısa açıklamalarda bulundular.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov görüşme öncesi yaptığı açıklamada, güvenlik garantilerine dair tekliflerin konuşulması için Cenevre'de görüşme teklifinden ötürü Blinken'e teşekkürlerini sundu.

''GÖRÜŞMELERİN BİR DÖNÜM NOKTASI OLMASINI BEKLEMİYORUZ''

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise güvenlik garantilerine dair tekliflerin konuşulması için Cenevre'de görüşme teklifinden ötürü Blinken'e teşekkürlerini sundu.

Blinken'in Cenevre'deki görüşmeden "dönüm noktası" beklemediğine dair açıklamalarını değerlendiren Lavrov şu ifadeleri kullandı:

Biz de bu görüşmelerin bir dönüm noktası olmasını beklemiyoruz. Sadece taleplerimize somut cevaplar bekliyoruz. Taleplerimiz gayet somut ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nda güvenliğin bölünmezliği üzerine verilen vaatlere uygun olarak somut cevaplar bekliyoruz ki hiçbir ülke, bir başka ülkenin güvenliği pahasına kendi güvenliğini güçlendirmesin.
# abd # rusya # Ukrayna # karadeniz # lavrov # Sergey Lavrov # isviçre # Cenevre # Antony Blinken