KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan önemli açıklama

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara'da Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile görüştü. Tatar, ülkedeki refahın artmasına yönelik çalışmaların her zaman olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti tarafından destekleneceğini söyledi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'dan önemli açıklama

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Ankara'da Fuat Oktay ile görüştü.

Görüşme sonrası Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) ve Bayrak Radyo Televizyonuna (BRT) açıklamada bulunan Tatar, görüşmede, 23 Ocak'ta yapılan erken genel seçimlerin sonucunun değerlendirildiğini aktardı.

Tatar, Cumhurbaşkanı olarak yemin töreninden sonra hükümeti kuracak kişiye yetkiyi vereceğini anlattığını söyledi.

Oktay'ın istikrarlı bir hükümetin oluşması ve gerekli yapısal reformlarla ekonomik tedbir ve açılımların hayata konulması temennisini dile getirdiğini belirten Tatar şu ifadeleri kullandı:

- KKTC'deki refahın artmasına yönelik çalışmalar, Türkiye tarafından desteklenecek.

TÜRKİYE, KKTC MAKAMLARININ ARKASINDA

Maraş konusunda mevcut siyasetin aynı şekilde sürdürüldüğüne değinen Tatar, son BM kararı hakkında bazı noktalarda duyulan rahatsızlığın, yapılan açıklamalarla ilgili paydaşlarla istişare edildiğini de Oktay ile değerlendirdiğini belirtti.

Tatar, Türkiye Milli Güvenlik Kurulu kararlarına işaret ederek, gerek iki devletlilik gerekse Maraş konusunda Türkiye'nin KKTC makamlarının alacağı kararların arkasında olduğunu ifade etti.

Savunduğu iki devlet politikasının Türkiye Cumhuriyeti tarafından da tamamıyla desteklendiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar, ilerleyen dönemde bu konuda Türkiye ile dünya kamuoyuna verilecek mesajlarla durumun daha da kökleşmesi ve pekişmesi için atılacak adımları da görüşmede değerlendirdiklerini belirtti.

# ankara # türkiye # cumhurbaşkanı # türk # KKTC # Fuat Oktay # dünya # ocak # ersin tatar