DİAYDER davası başladı

Terör örgütü PKK ile iltisaklı olduğu belirlenen Din Âlimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne üye olan 9'u tutuklu 23 sanık hâkim karşısına çıkacak. Sanıkların "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçlarından 3 buçuk yıldan 15'er yıla kadar hapisleri isteniyor. İBB personelinin de aralarında bulunduğu dava İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

DİAYDER davası başladı

Öcalan’ın talimatıyla kurulduğu belirtilen Din Âlimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne üye ve aralarında İBB çalışanlarının da olduğu 23 sanık hâkim karşısına çıkacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan 335 sayfalık iddianamede, Şirinevler'de faaliyet gösteren DİAYDER isimli derneğin KCK sistematiği doğrultusunda kurularak faaliyet yürüttüğü belirtildi.

İddianamede, DİAYDER'in referansı ile İBB'de işe alınan örgüt üyesi ve sempatizan kişilerin aldıkları maaşın bir kısmını derneğe verdikleri ortaya konuldu. Yine İBB tarafından derneğe verilen market yardım kartlarının örgüt sempatizanları tarafından "değer ailelerine" dağıtıldığı kaydedildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ise PKK'ya bağlı olduğu iddianamelere yazılan Din Âlimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni seçim öncesi ziyaret ettiği fotoğraflar kamuoyuna yansımıştı.

Sanıkların "Silahlı terör örgütüne üye olma" ve "Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme" suçlarından 3 buçuk yıldan 15'er yıla kadar hapisleri isteniyor. İBB personelinin de aralarında bulunduğu dava İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma 21 Şubat'a kadar devam edecek.

# istanbul # ibb # pkk # terör # ceza # dava # iddianame # şubat # diayder