Rusya Minsk'e heyet göndermeye hazır

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, gündeme ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Sözcü Peskov, Ukrayna ile görüşmeler için, Vladimir Putin'in Minsk'e heyet göndermeye hazır olduğunu bildirdi.

Rusya Minsk'e heyet göndermeye hazır

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ile Ukrayna arasında yaşananlara ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Sözcü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna'ya yönelik askeri operasyonun amacını ayrılıkçı yönetimlere yardım etmek, Ukrayna'yı Nazizm'den ve militarizmden arındırmak olduğunu söylediğini hatırlattı.

Bu durumun aslında tarafsız durumun ayrılmaz bir bileşeni olduğuna dikkati çeken Peskov, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in tarafsızlık statüsünü müzakere etmekten yana açıklaması ile ilgili konuşarak, Putin'in Minsk'e bir Rus heyeti göndermeye hazır olduğunu söyledi.

Bu kapsamda Zelenskiy'in teklifine cevaben Vladimir Putin, Ukrayna heyetiyle müzakereler için Savunma Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Devlet Başkanlığı İdaresi temsilcileri düzeyinde Minsk'e bir Rus heyeti göndermeye hazır.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya ile tarafsızlık statüsünü konuşmaktan korkmadıklarını söylemiş, Putin’e, “Ölümleri durdurmak için müzakere masasına oturalım.” mesajı iletmişti.

# rusya # Ukrayna # Putin # son dakika # rusya dışişleri bakanlığı # heyet # Minsk # Dmitriy Peskov # rus # askeri # peskov # rusya savunma bakanlığı # Zelenskiy # müzakere # militarizm # nazizim