TGS AB'nin yayın yaptırımına tepkili

Rusya'nın Ukrayna'ya operasyonu sonrası her gün yeni yaptırımlar açıklayan Avrupa Birliği (AB), Russia Today (RT) ve Sputnık'in de Avrupa'da yayın yapmasını yasakladı. Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Sekteri İlkay Akkaya, AB'nin bu kararına tepki göstererek, ''Böylesine kriz anlarında gazetecilik tüm toplumlara ekmek su kadar gerekli'' dedi.

TGS AB'nin yayın yaptırımına tepkili

ABD ve Avrupa, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik operasyonuna tepki olarak özellikle ekonomik yaptırımları üst üste açıklarken, basını da hedef alan bir karara da imza attı.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Von der Leyen, Rus devletine ait Russia Today (RT) televizyonu ve Sputnik haber ajansının AB'de yasaklanacağını belirtti. AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de AB'nin RT ve Sputnik'in Avrupa'da yayın yapmasını yasakladığını duyurdu. Kararın ardından Romanya da gün sonuna kadar Sputnik ajansının internet sitelerini ve RT yayınlarını engelleyeceğini açıkladı.

AB'nin kararına Sputnik haber ajansından tepki geldi:

''Avrupa Birliği'ne bu yarı tedbirlerle yetinmemeyi, tüm interneti yasaklamalarını öneriyoruz'' ifadelerine yer verildi. Sputnik'in de içinde bulunduğu Rossiya Segodnya medya grubu ve RT Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan ise konuya ilişkin yaptığı paylaşımda ''RT ve Sputnik'in AB'de yasaklanması bağlamında, tüm ülkelerde bizim için özveriyle çalışan ve çalışmaya devam eden hiç bir kişi işten çıkarılmayacak. Yasaklar koşullarında işimizi nasıl yapacağımızı biliyoruz. Bizi sekiz yıldır buna hazırlayan bu 'özgürlük savunucularıydı.''
# abd # rusya # Ukrayna # avrupa # avrupa birliği # Sputnik # internet # rus # basın # medya # tgs