Rusya-Ukrayna görüşmelerinde 2. tur başladı

Rusya ile Ukrayna arasında müzakerelere, Belarus-Polonya sınırındaki Brest kentinde devam ediliyor. Rus heyetine başkanlık eden Vladimir Medinskiy, görüşmelerde ateşkesin ele alınacağını söyledi. Öte yandan müzakerelerin yapılacağı Brest kentinin tarihi bir anlamı da bulunuyor.

Rusya-Ukrayna görüşmelerinde 2. tur başladı

Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakerelerin 2. Turu başladı. İki ülke heyetleri, bu kez, Belarus Polonya sınırındaki Brest kentinde buluştu.

Rusya heyetine başkanlık eden Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinskiy, görüşmelerde ateşkesin de ele alınacağını söyledi. Ukrayna ile masada bazı önerilerde karşılıklı olarak anlayışa ulaştıklarını aktaran Medinskiy, “Ancak bazıları, en temel olanları oldukça beklenen şeylerdi. Ukrayna tarafı, Kiev ile düşünmek ve istişare etmek için zaman istedi.” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin güvenlik garantisi ilgili talebini görüşmeye hazır olduklarını söyledi; “bu olumlu bir adım." Dedi.

Görüşmelere ev sahipliği yapan Brest kentinin tarihi bir anlamı da bulunuyor. Bundan tam 104 yıl önce aynı kentte, Osmanlı Devletinin'de aralarında bulunduğu ülkeler, yine 3 Mart’ta Rusya ile barış anlaşması imzalamıştı.

PUTİN VE MACRON GELİŞMELERİ ELE ALDI

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüştü.

Ukrayna ile müzakere sürecinin de gündeme geldiği görüşmede Putin, “Kiev'in müzakereleri geciktirmesi, sadece Rusya'nın ek talepler sunmasına yol açıyor” dedi.

Askeri harekatın sonlandırılmasına ilişkin Rusya’nın şartlarını birkez daha hatırlatan Putin, Ukrayna topraklarından Rusya'ya hiçbir zaman tehdit yükselmemesi için öncelikle Ukrayna'nın silahsızlandırılması ve tarafsızlık statüsünün sağlanması üzerinde durduklarını vurguladı.

# rusya # Ukrayna # Putin # son dakika # Devlet # Macron # görüşme # belarus # moskova # Polonya # askeri # kiev # Zelenskiy # brest