Rusya-Ukrayna müzakerelerinde 3. tur sona erdi

Rusya'nın Donbass operasyonunun 12. gününde bir araya gelen Moskova-Kiev heyetleri arasındaki görüşmelerin üçüncü turu sona erdi. Görüşme yaklaşık 4 saat sürdü.

Rusya-Ukrayna müzakerelerinde 3. tur sona erdi

Rusya ve Ukrayna heyetleri, Donbass operasyonunun 12. gününde bugün üçüncü görüşmeyi gerçekleştirdi.

İlki 28 Şubat, ikincisi 3 Mart'ta düzenlenen barış görüşmelerinde henüz somut sonuç alınamadı ama ikinci tur görüşmelerinde taraflar, sadece sivillerin tahliyesi için insani koridorlar oluşturulması konusunda anlaşabilmişti.

RUSYA HEYETİNDEN AÇIKLAMA

Rusya ve Ukrayna heyetlerinin Belarus sınırında gerçekleştirdiği müzakerelerde Rus heyetine başkanlık eden Vladimir Medinskiy, insani yardım koridorlarının yarından itibaren çalışmaya başlayacağını umduğunu, Ukrayna tarafının bunun güvencesini verdiğini belirtti.

Rusya’nın Ukrayna ile insani koridorların açılması konusunu doğrudan gündeme getirdiğine dikkat çeken Medinskiy ayrıca Ukrayna ile müzakerelerden beklentilerin gerçekleşmediğini ifade etti.

Medinskiy, Ukrayna heyetinin Rus tarafının müzakerelere getirdiği tüm belgeleri aldığını ve incelemek üzere Kiev’e götürdüğünü söyledi.

UKRAYNA HEYETİNDEN AÇIKLAMA

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in danışmanı ve Belarus’taki görüşmelerde Ukrayna heyetinin üyesi Mihail Podolyak, görüşmenin ardından Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Podolyak, “Görüşmelerin üçüncü turu bitti. İnsani koridorların lojistiğinin iyileştirilmesi konusunda küçük olumlu ilerlemeler var… Ateşkes ve güvenlik garantilerinin yanı sıra, çözümün ana siyasi bölümüyle ilgili yoğun istişarelere devam edildi” diye yazdı.

Podolyak, Twitter hesabı üzerinden yayınladığı videoda, “Ateşkesin sağlanması ve genel olarak silahlı eylemlerin son erdirilmesi dahil anahtar siyasi yol açısından yoğun görüşmelere devam edilecek. Bugün, durumu önemli ölçüde iyileştirecek hiçbir sonuç henüz yok. Yine de bir kez daha altını çiziyorum görüşmelere devam edilecek” diye konuştu.

# rusya # Ukrayna # Putin # operasyon # son dakika # belarus # ateşkes # rus # moskova # harekat # son # mart # kiev # Zelenskiy # müzakere # Donbass # Donetsk # Lugansk # Vladimir Medinskiy # brest # Mihail Podolyak