Rusya ve Ukrayna heyetleri bir araya geldi

Rusya, NATO kuşatmasına karşı Ukrayna’ya askeri operasyonunu sürdürüyor. Rus ordusunun, bugüne kadar Ukrayna'ya ait 3 bin 920 askeri unsuru imha ettiği bildirildi. Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakereler de sanal ortama taşındı. Heyetler 4. tur için video konferans yöntemiyle bir araya geldi.

Rusya ve Ukrayna heyetleri bir araya geldi

Rusya’nın, Ukrayna'daki NATO yığınağına ve Kiev yönetimindeki nazizme karşı başlattığı askeri harekat 19’uncu gününe girdi.

Ukrayna sahasında 11 kilometre daha ilerleyen Rus Ordusu, Taramchuk ve Glorious hattına ulaştı.

Rusya Savunma Bakanlığı’nın açıklamasına göre, operasyonun başından bu yana Ukrayna'nın 3 bin 920 askeri altyapı tesisi imha edildi.

Bakanlık, Ukrayna ordusu içindeki ırkçı grupların, Donetsk’te Avdeyevka Kok Kömürü Kimya Fabrikası’nda yangın çıkardıklarını bildirdi. Yangın sonucu çıkan zehirli dumanın fabrika çevresindeki yerleşim yerlerine yayıldığı belirtildi.

Çatışma bölgelerinden sivillerin tahliyesine yönelik çalışmalar da sürüyor. Son 24 saatte Mariupol ve çevresinden 15’i çocuk 86 kişi daha Novoazovskiy bölgesine tahliye edildi.

Öte yandan, Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakerelerin 4. turu video konferans yöntemiyle yapılıyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Ukrayna heyetinin esas görevinin, kendisi ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bir araya gelmesini sağlamak olduğunu belirtti. "görüşmeler işe yarayacak garantilerle sonuçlanmalı" dedi.

BATININ RUSYA'YA YAPTIRIMLARI SÜRÜYOR

Batılı ülkelerden Rusya'ya yaptırım açıklamaları da gelmeye devam ediyor. Son olarak Avustralya, aralarında Roman Abramovich'in de bulunduğu 33 Rus iş insanı ve ailelerine yaptırım kararı aldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise, yaptırımlar ile uygulanmaya çalışılan baskının, Moskova’nın politikalarını değiştirmeyeceğini duyurdu.

# rusya # Ukrayna # Putin # operasyon # son dakika # nato # Devlet # belarus # yaptırım # video # son # kiev # Zelenskiy # müzakere