Deva'da takıldı Deva'ya döndü

Aydınlık Gazetesi Toplum Servisi Şefimiz Özlem Konur Usta, eşiyle evlilik yüzüklerini; evlilik hazırlığı yapan Emek Servisi Şefimiz Melike Güler de nişanında takılan bileziklerini tarihi bina için bağışladı

Deva'da takıldı Deva'ya döndü

Görev Vakfı'nın Aydınlık ve Ulusal Kanal’ın Beyoğlu’ndaki tarihi binasının mülkiyetini almak için başlattığı tarihi imece büyüyor. Emekliler ikramiyesini, emekçiler alınterini, öğrenciler burslarını ortaya koydu. Düğününü Deva Çıkmazı'nda yapan Usta ailesi de evlilik yüzüklerini bağışladı, Evliliğe hazırlanan Aydınlık çalışanları Melike Güler - Tevfik Kadan çifti de bileziklerini tarihi imeceye kattılar.

Aydınlık Gazetesi Toplum Servisi Şefi Özlem Konur Usta ve Vatan Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Usta da, tarihi bina için kolları sıvayan vatanseverler arasında. 2004 yılında Deva Çıkmazı'ndaki İtalyan Opera Salonu'nda yine bir imeceyle düğünlerini yapan Usta ailesi, o gün parmaklarına takılan evlilik yüzüklerini tarihi imeceye kattılar. Lise yıllarından itibaren vatan mücadelesinde yer alan Özlem Konur Usta o günleri ve kampanyayı şu sözlerle anlattı:

DÜĞÜN DE İMECEYLE YAPILDI

"Vatan Partili olup da Deva Çıkmazı'ndaki tarihi binada anısı olmayan yoktur. Yaşayan bina, yaşayan bina diyoruz ya. O kadar hak ediyor ki... 1998 yılında İstanbul Üniversitesi'ni kazandım. İstanbul'u bilmiyorum. Sora sora önce Taksim'i sonra Deva Çıkmazı'nı buldum. Çok heyecanlanmıştım. Isparta'da lisede okurken küçük haberler yazıp gönderdiğim Aydınlık tabelasını gördüm. Sokağın serinliği sıcak yaz havasını dağıttı. Sokakta Civan abi (Civan Perinçek) karşıladı. Sonra Öncü Gençlik...

"Şimdi Aydınlık'ı hazırladığımız kat, terzi atölyesiydi. O katı el birliği ile binamıza kazandırdık. Moloz taşıdık, tavanlardaki oymaların üstü örtülüydü. İncelikle zarar vermeden ortaya çıkardık. Ulusal Kanal kurulurken yine benzersiz bir dayanışma ile çalıştık. Kurtuluş Savaşı'nda mermi taşıyan kağnılar gibi molozlar aşağı iniyor, yeni malzemeler yukarı çıkıyor. O binada ne eylemlere ne kampanyalara hazırlandık. Sabaha karşı buluştuk afişleme yaptık. Sabahladık dergi çıkardık.

Biz zorlukları el birliği ile çözen bir kültür içinde büyüdük. Başka türlüsünü bilmeyiz. Bugün İstanbul il yönetim kurulu üyesi olan Mevlüt Usta ile 2004 yılında evlenme kararı aldığımızda da yanımızda yine partimiz vardı. Düğünümüz Ulusal Kanal, Aydınlık ve Vatan Partisi'nin kapı komşusu İtalyan Opera Salonu'nda oldu. İçecekler Denizli'den partili arkadaşlarımızdan, yiyecekler de yine arkadaşlarımızın evlerinden geldi. Bu parti bize anne baba oldu. Ben o sokakta gelin oldum. Bugün binamıza bağışladığımız yüzük de o sokakta parmağıma takıldı. Şimdi bu sıcacık yuva için ait olduğu yere geri dönüyor."

MOLOZ TAŞIYANLARIN TECRÜBESİYLE

Evliliğe hazırlanan Aydınlık Gazetesi İstihbarat Şefi Tevfik Kadan ile Emek Servisi Şefi Melike Güler de tarihi imeceye nişan törenlerinde takılan bileziklerini bağışladı. Deva'nın omuz omuza mücadeleyi ifade ettiğine vurgu yalan Melike Güler şunları söyledi:

- Öncü Gençlik’in hep bir Ankara-İstanbul rekabeti vardır. Ben de Ankara Öncü Gençlik’e yeni üye olduğum zaman bu rekabetlerden birinde duydum ilk defa. 'Deva' dedi arkadaşlardan biri. Sonradan anladım, o girişinde Aydınlık ve Ulusal Kanal yazılı sokaktı. İçimden 'Sokağımız bile bizim gibi' desem de rekabete Ankara tarafından devam etmiştim. Deva Çıkmazı! Derdi olan devasını bulmadan gitmez buradan. Bunun sırrının ne olduğu da bugün yaptığımız kampanyada. El birliğiyle, dayanışmayla, omuz omuza mücadeleyle bulunan 'Deva'. "Ben bizden öncekiler gibi buranın molozlarını taşıyamadım. Ama moloz taşıyanların tecrübesiyle büyüdüm. Tevfik Kadan’la da bu binada tanıştım. Şimdi nişanımızda takılan takılar, büyüdüğümüz karargah için kullanılacak. Daha güçlü mücadele edeceğiz. Var olsun partimiz, var olsun Aydınlık, var olsun Ulusal Kanal.
# istanbul # vatan partisi # ulusal kanal # oldu # aydınlık gazetesi # Ulusal # aydınlık # Bina # Bağış # Partisi # görev vakfı