İzzettin Özgibar'dan Sevdalarımın Şiirsel İzleri-2

İzzettin Özgibar, hayata, sevdaya, mücadeleye dair şiirlerini topladığı Sevdalarımın Şiirsel İzleri kitabının ikincisi de okuyucuyla buluştu.

İzzettin Özgibar'dan Sevdalarımın Şiirsel İzleri-2

Önsözü de şiirle oluşan

Ve ortaokul'da başlayan;

Şiir denemelerimle,

Hakkında yazdıklarım;

Sevdalarım olduğundan, Sevdalarımın Şiirsel İzleri adlı;

Kitaplarımda anlattıklarım

Adeta birkaç ciltlik roman

Ve tamamen gerçeklerdir

Ki yaşananlardan.

Bu dizelerle açılıyor kitap. İzzettin Özgibar, mücadelenin, hayatın, sevdanın içinden süzdüğü kelimeleri okuyucuyla buluşturuyor. 

Sevdamın Şiirsel İzleri - 1 kitabının ardından Sevdamın Şiirsel İzleri -2 kitabı da Uyum Yayınları'ndan çıktı. Okuyucuyla buluşan şiir kitabında İzzettin Özgibar, hayata, kavgaya, sevdaya dair duygularını kaleme aldı.

Aklım, fikrim ve hislerimdir;

Yüreğime böyle yazdıran;

Her satırı, her kıtası;

Birbiriyle bağlantılı

Ve her sözcüğü dâhi;

Hayatın ortamından,

Bölüm bölüm kesitlerdir;

Dünyamdan, yaşadıklarımdan!

Böyle tarif ediyor kitabını Özgibar. Hayata sıkı sıkıya tutunan bir şiir kitabını, yine şiirle tarif ediyor. Özgibar, hayatında tanıklık ettiklerini yanısıtıyor şiirlerinde. 

İZZETTİN ÖZGİBAR KİMDİR?

İzzettin Özgibar, aslen, 25 Temmuz 1957 Adana doğumludur. 1967'de babası vefat etti. Ortaokulda şiir yazmaya heveslenen Özgibar, 1972'den itibaren şiirlerini biriktirdi. Özgibar, devrimci düşünceyle tanıştıktan sonra Aydınlık, Halkın Sesi dergilerinin faaliyetlerine katılmaya başladı. Bir çok işte çalıştı. Aydınlık Gazetesi'nin çıkış kampanyasında ve Türkiye İşçi Köylü Partisi'nin Adana'da il ve ilçe örgütlenme çalışmalarında aktif rol aldı. Öğretmen Dünyası dergisinin Adana temsilciliğini yaptı. Liseyi dışarıdan sınavla bitirdi. 1982'de evlenmesinin ardından polislik sınavlarını kazandı.1984-1985 dönemi Adana Nazilli Polis Okulu mezuniyetinden sonra Polis Memuru olarak Ankara'da göreve başladı. Açık Öğretim Fakültesi İş İdaresi bölümünü bitirdi. Şark görevi için Erzincan'da iken komiser yardımcılığı sınavlarını kazandı. 1996'da İstanbul Etiler Komiser Yardımcılığı Eğitim Merkezi'nde eğitimini tamamlayarak komiser yardımcısı oldu. 1997'de İstanbul'a atandı. 1999'da evliliği ayrılıkla sonuçlandı. İki çocuk babasıdır. Başkomiser Emniyet Amirliği Rütbe  Terfi sınavlarını kazandı ve Osmaniye'ye atandı. Osmaniye'deyken Emniyet Amiri, 4. ve 3. sınıf Emniyet Müdürü oldu. 2014'te İstanbul Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu'na öğretim üyesi olarak atandı. Buradan 2015'te emekli oldu. 2017 Ocak ayından itibaren Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı, Aydınlık Gazetesi, Ulusal Kanal, Ulusal Radyo ve Bindallı Sanat Evi'nin Güvenlik Müdürlüğü'nü yapmaktadır. 2018 yılı 24 Haziran tarihli 2. dönem Genel Seçiminde Vatan Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili adayı oldu. 

21 Ekim 2018'de Vatan Partisi İstanbul İl Olağanüstü Kongresi'nde İl Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Vatan Partisi İstanbul Beyoğlu İlçe Belediye Başkan adayı oldu. 15 Şubat 2020'de Genel Kurul toplantısında Görev Vakfı Denetim Kurulu asil üyeliğine seçildi. 26 Eylül 2020'de Vatan Partisi Olağan Kongresi'nde yeniden Yönetim Kurulu üyesi olarak seçildi. Görev Vakfı'nın 6. Olağan Genel Kurulu'nda Mütevelli Heyeti'ne seçilde ve Denetim Kurulu üyeliğine devam etti.

500 civarında şiiri olan Özgibar'ın, bazı yerel gazetelerde ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Polis dergisi ile sanat ve edebiyar dergisi olan Berfin Bahar dergisinde, Kültür Sanat TV adlı internet sitesinde ve Ulusal Kanal TV ile Aydınlık Gazetesi'nde şiirleri yayımlandı.

# şiir kitabı