Ölmek üzere olan bir vaizin son arzusu

Soner Polat

Soner Polat

Köşe Yazısı

Vasıf Çoban ülkesinin geleceğinden kaygı duyan emekli bir vaiz! Ölümcül bir hastalığa yakalanmış. Günlerinin sayılı olduğunu yazıyor… Ölmek üzere olan bir insanın son arzusu olan bu mektubunun yayımlanmasını talep etti. Hiçbir yorum katmadan, Sayın Çoban’ın özgün anlatımına sadık kalarak, biraz kısaltarak bu mesajını sizlerle paylaşıyorum. Sadece başlık ve ara başlıklar bana aittir!

VASIF ÇOBAN KİMDİR?

Merhaba, bendeniz en az 7 kuşaktır din adamı yetiştirmiş bir ailenin mensubu, emekli vaiz bir din adamıyım. Geçmişte AKP'ye oy vermiş, ama sadece Türkiye değil, başka Müslüman halkların da felakete sürüklenmesinde, ülkelerinin işgal edilmesinde, kanlarının dökülmesinde ve namuslarının kirletilmesinde NATO'ya ve İsrail'e yardım ettiği için, bunda çok büyük vebal görüp AKP'den uzaklaşmış, altını çizerek söylüyorum Fethullah Gülen cemaati veya başka herhangi bir dini oluşum ile bağı olmayan sade bir Müslümanım!

Eskiden olsa bundan sıkılır idim ama AKP bana bunu söylettiriyor, övünmek gibi olmasın dedeleri Osmanlı'da medrese eğitimi görmüş, din âlimi bir aileden geliyorum. Yaşım 72, kanser hastasıyım ve yakında öleceğim, ölmeden önce sizleri uyarmak ve bu ülke insanlarını seviyorsanız bu yazdıklarımı köşenizde yayınlayın!

AKP, HAÇLI VE SİYONİSTLERLE BİRLİKTE Mİ?

Zira ben Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a defalarca ulaşmaya çalıştım, başaramadım. Müslüman âlemi için için yanıyor ama birileri Sayın Erdoğan'ı halife oluyor, bütün Müslümanlar ondan medet umuyor diye kandırıyor. Gerçek şu ki, Haçlı ve Siyonist güçler tarihlerinde hiç olmadığı kadar cüret bulmuşlar ve Müslüman ülkeleri talan ediyorlar. Üzülerek söylüyorum ki, 14 yıllık AKP hükümeti buna en büyük katkıyı yapıyor.

Suriye'yi fethetmeye gidiyor idik, şimdi Güneydoğu vilayetlerimizde isyan var, Irak'tan sonra, Suriye'de de Kürdistan kuruldu. Bu hep o "stratejik derinlik" denilen, Müslümanların mezarını kazmaktan başka bir misyonu olmayan, gerçekte İslam aleyhtarı, Siyonist dostu, yanlış politika yüzünden hayat buluyor.

Tayyip Beyiçi dışı bir insandır. Çözüm sürecinde hatasını gördü ve şimdi PKK ile mücadeleye döndü. Allah aşkına Tayyip Bey, Kürtlere bütün haklarını vermedi mi? Adam daha ne yapsın? Ama bölücü örgütün amacı ülkeyi çökertmek! Şimdi aynı yanlıştan Suriye politikası için de vazgeçmeli ve "statejik çukuru" çok derinlere gömmeli, yoksa bütün Müslümanlar kendilerine şimdiden mezar kazsın.

MÜSLÜMAN CEHALETTEN YANA OLUR MU?

Rektör yardımcısı, Prof. ünvanlı bir zat çıkmış, okumanın kötü, cahil olmanın erdem sahibi olmak anlamına gelecek talihsiz laflar ediyor ve büyük bir kurnazlıkla aklı sıra Tayyip Bey ve AKP'ye yandaşlık yapıyor. Hayır, en azından geçmişte AKP'ye oy vermiş birisi olarak buna itiraz ediyor ve Tayyip Bey'e bunlar gibi cahil, dalkavuklara itibar etmeyin, bunlar dost gözüken gizli düşmanlarınız diyorum.

Okumak Kur'an-ı Kerim'in ilk emri, hiç bir gerçek Müslüman hiç bir gerekçe ile cehalet taraftarı olamaz. Ayrıca beyim adama demezler mi? “Madem üniversite okuyanlar gerçek cahiller, sen demek ki, görevini yapmıyor ve kendin de okumuş bir Prof'sun, kendin gibi kötü insanlar yetiştiriyorsun, yani kendinin ne cahil olduğunu itiraf ediyorsun.". Bu çok vahim bir itiraftır, bir üniversite hocasının sözüm ona AKP'ye yaranmak adına kendi kendini düşürdüğü sefil bir durumdur, hanemizden uzak olsun!

SON GÖREV!

Bir din adamı olarak, insanların dinden ve İslami değerlerden bu kadar tiksindirildiği ve uzaklaştırıldığı bir dönem görmedim. Benim bir kaç ay ömrüm kaldı, hasta yatağımda bir din görevlisi olarak son uyarılarımı yapıp, Yüce Allah'a hesap vermeye gideceğim. Hiç kimse unutmasın, mahşer gününde unvanımız ne olursa olsun hepimizi çok çetin bir hesap günü bekliyor olacak. Ne derler:"Söz adama söylenir".

Fitnenin, fesadın ve küfrün hem de İslam dinine çok sahip çıktığını söyleyen bir iktidar döneminde azdığı bir ortamda, ölmek üzere olan bir din kardeşiniz olarak sizleri uyarıyorum, şayet Müslüman kalabilmeyi başarabildi iseniz, Tayyip Bey'e söyleyin de, inadına okumaya sahip çıksın, cehalete prim vermesin ve stratejik çukuru artık derinlere gömsün de bütün Müslüman topluluklar yok olmaktan kurtulsun!

Selametle, Vasıf Çoban, emekli vaiz.

Vasıf Bey’in görüşleri böyle… Allah’tan ümit kesilmez! Sayın Çoban’a acil şifalar diliyoruz…

Amiral Soner Polat

ulusalkanal.com.tr

# son # ölmek # olan