Şehit annesi ve Türk Silahlı Kuvvetleri

Soner Polat

Soner Polat

Köşe Yazısı

Şehit Anasından Türk Toprağını Vatan Yapan Sözler:

Haberi Ulusal Kanal’da izleyince, Annem, Eşim ve bendeniz birbirimizden gözyaşlarını gizlemeye çalışıyorduk. Şehit Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi’nin annesi Gafure Tanrıverdi, acısını yüreğine gömerken, içi yanıyordu. Canından bir parça kopup girmişti. Ama ağzından şu sözcükler döküldü: “Oğluma yanmıyorum, vatan sağolsun!”

Türk’ün yaşadığı yer işte bu eli öpülesi annelerin varlığı nedeniyle basit bir toprak parçası değil, vatandı! Vatan biz Türklerin en kutsal varlığıydı. Her şeyimizden vazgeçebilirdik ama vatanımızdan asla! Bu asil ve onurlu Anadolu kadınının evladından daha değerli neyi olabilirdi…

Kahraman Mehmetçik, canımız, göz nurumuz yiğit şehidimizin adını taşıyan özel bir operasyon ile çapulcu hedeflerini yerle bir etti. Şehit Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi, ebedi istirahatgâhında rahat ve huzur içinde uyu! Silah arkadaşların kanını yerde bırakmadı! Ruh şad, mekânın cennet olsun!

Bölgemizdeki Gerçek Değerin Farkında Olabilmek:

Ülkemizin de içinde bulunduğu bu kritik coğrafyada asıl gerçek değer bilek gücüdür. Yumruk atmasını beceremeyenler ayaklar altında ezilir. İşte Irak, işte Suriye, işte Filistin… Bir büyük güce dayanmak da çare değildir. Koşullar değişince, patron sizi satar. Ürdün bugün ABD ve İsrail’e hizmet ederek yaşıyor ama nereye kadar?

Bu bölgede hiç tartışmasız en etkin silahlı güç Türk Silahlı Kuvvetleridir. Türk Deniz Kuvvetleri ve Türk Hava Kuvvetleri en üst düzeydeki yetenekleri ile dünya çapında ağırlığa sahiptir. Kara Kuvvetlerimiz ise ilave bir üstünlüğü ile öne çıkmaktadır. Terörle mücadeleden mutlak başarı ile çıkan dünyadaki tek ordudur. Unutmayalım, doğrudan terör ile yapılan savaş, dolaylı olarak emperyalizm ile dövüşmektir.

TSK, siyasetin tüm zaaflarına rağmen 2000’li yılların başlarında, neredeyse tek başına terör örgütünün kolunu kanadını kırmıştı. Terörün yoğunluk kazandığı geçmiş dönemlerdeOrdumuzun Kuzey Irak’a yaptığı sınır ötesi harekâtlar birçok ülkenin akademisinde ders olarak okutulmaktadır. Hava Harekâtı ve Uçar Birlik Harekâtı ile desteklenen, aynı anda birkaç farklı bölge ve hedefe yönelik sıra dışı operasyonlar gerçekleştirilmişti.Harp sanatının bütün inceliklerinin sergilendiği bu operasyonlar askeri çevrelerde dünya çapında sükse yaratmıştı.

NATO toplantılarında ve ikili yurt dışı temaslarında, bütün ülkeler bu harekâtlar ile ilgili üst üste sorular sorar, bilgi almaya çalışırlardı. Planlama, icra, koordinasyon, komuta, kontrol, muhabere, elektronik harp ve ateş gücü yönetiminin mükemmelliği, muhataplarımızı şaşkına çevirirdi.

TSK Kendi Sınırlarını Zorluyor:

Sabahattin Önkibarmüthiş bir gazetecilik başarısına imza attı. Deyim yerindeyse Genelkurmay’ınkozmik odasına girdi! Oraya hep tertipçiler mi girecek!

Bendeniz size geçmişin görkemini anlatmaya çalışırken, bakın neler olmuş:

Gece… Tam 75 F-16 ve F-4 uçağı havalanıyor. Havada yakıt ikmali için tanker uçağı! Havada keşif bilgileri veren Erken İhbar Uçağı (AWACS). Ayrıca silahsız Heronlar da harekâta sokulmuş! Tam 7 ayrı hedef bölgesi. Olağanüstü bir hava sahası kontrolü ve yönetimi! Yerdeki radarlarımız ve kontrol merkezleri ile harekât saat gibi yönetiliyor. Ankara harekâtın her saniyesine hâkim!

Sıkı durun! Şimdiye kadar PKK’ya karşı yapılan en büyük hava harekâtı! Pilotların gözü kara! Hassas atış için defalarca hedeflerinin üzerinden uçmuşlar. Yüzde 99 başarıya kimse razı değil! Hedef yüzde yüz! Ve öyle de olmuş! Tek bir mühimmat boşa atılmamış… Olmaz böyle şey!

Yurt içinde ve yurt dışında “hava kontrolör” eğitimi aldım. Yıllarca gemilerde Hava Savunma görevlerinde çalıştım. Bu nedenle Hava Harekâtına katılan uçakları yakından takip ettim. En geniş çaplı NATO ve milli tatbikatlara katıldım. 75 uçaklık böyle bir harekâta hem de gece koşullarında barış döneminde bile şahit olmadım! Şapka çıkarıyorum. Böyle bir harekâtı sadece ABD icra edebilirdi!

“Dağı taşı vurdular!” diyenlere soruyorum. Burnundan kıl aldırmayan, her Allah’ın günü Türkiye’ye tehditler savuran Kandil mukimleri, neden birdenbire barış havarisi kesildi? Son sözleri: “Öcalan devreye girsin ve süreci yeniden canlandıralım!” Bence, Batı bu sözleri dikkate almalı! Hani “Nobel Barış Ödülü” dümenleri var ya… Akıllarının bir köşesinde bulunsun…

PKK’nın içerdeki intihar saldırıları kimseyi yanıltmasın! Yıllardır açılım politikaları nedeniyle içeride başıboş kalmışlardı. Güneydoğu’yu cephane deposu yaptılar. Kimse üzerlerine gitmedi! Bu nedenle biraz zemin kazandılar. O kadar… Göreceksiniz her geçen gün aleyhlerine işleyecek. PKK intihar etti. TSK bölgeye belirli bir plan ve mantık dâhilinde yayılacak ve hızla inisiyatifi ele geçirecek…

Dışarıyı dağıtan TSK içeride de ya bu işi bitirecek ya bu işi bitirecek… Mehmetçik’in önünde duran her kişi ya da kurum bilerek ya da bilmeyerek emperyalistlere hizmetkârlık etmektedir.

Amiral Soner Polat

Ulusalkanal.com.tr

# türk # şehit # silahlı # annesi # Kuvvetleri