ODATV, biraz ayıp olmuyor mu?

Soner Polat

Soner Polat

Köşe Yazısı

ODATV’yi günde en az beş defa ziyaret ederim. İnternet haberciliğinin amiral gemisidir. Hiçbir haberini kaçırmam. Yalçın Küçük, Nihat Genç, yesser Yıldız’ı mutlaka okurum. Soner Yalçın’ı ise Sözcü gazetesinden takip ederim. Çünkü yazısının tamamını Sözcü yayımlıyor.

Amiral gemisi konumunu sürdürmek için toplumun her kesimine hitap etme arzusunu saygı ile karşılıyorum. Kıyasıya rekabetin yaşandığı bu ortamda daha çok okura ulaşma hedefi en doğal hakkıdır. Çok daha başarılı olmasını en fazla ben isterim. Çünkü günlük yaşantımın bir parçasıdır. ODATV’siz bir internet hayal bile edemiyorum…

Ama son dönemlerde temel çizgisinde bazı kırılmalar yaşandığı izlenimi ediniyorum. Nihat Genç’i hedefe oturttukları yazıyı çok yadırgamıştım. Bazı etkili çevrelere sevimli görünmek için kurum olarak Sayın Genç’i eleştirmeleri beni çok üzmüştü. Oysa ki en zor günlerinde Nihat Genç ODATV için aslanlar gibi savaşmıştı. Kaldı ki Sayın Genç’in o yazısı, deyim yerindeyse düzenin sahte yıldızlarının olağanüstü yetkinlikte masum bir eleştirisiydi. O muhteşem makaleye ancak şapka çıkarılırdı…

Sadede geleyim. 1 Ağustos 2015 günü haber başlığı oldukça iddialıydı: “TSK bombardımanında siviller öldü!” Mehmetçik’in aslanlar gibi vatanını savunduğu bugünlerde böyle bir haber oldukça üzücü ve düşündürücüydü. Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı da yaptığım için bu tür haberler (!) konusunda kendime göre tecrübe kazanmıştım.

ABD Büyükelçiliğindeki diplomatlar (!) bize ODATV’nin yayımladığı tarzda video ve görüntüler getirirlerdi. Bunları incelettiğimde, neredeyse tamamının PKK propagandasına yönelik yönetmen çekimi olduğu anlaşılırdı. Akılları sıra PKK’nın nasıl bilgili (!), deneyimli (!) ve cesur (!) olduğunu bize kanıtlayacak ve mücadele kararlılığımızı sarsacaklardı.

ODATV’in haberini okur okumaz haber ve görüntülerin gerçek dışı olduğunu ve çok önceden çekildiğini hemen anladım. Haber malum Dicle Haber Ajansına (DİHA) dayandırılmıştı. Fotoğrafların üzerinde ROJNEWS yazılıydı. Tam bir komedi olan video görüntülerinin üzerinde “ANF VIDEO” diye ne idüğü belirsiz bir yazı vardı.

ODATV önce Türk tarihini iyi incelemeli! Türk, tarihin hiçbir dönemimde silahsız ve günahsız insanlara el kaldırmamıştır. TSK, asla sivil halkı ne olursa olsun hedef almaz! Meslek hayatımda hiçbir zaman bu tür bir şey duymadım. TSK içinde kimse böyle bir şeyi ima bile edemez! Bu utanç, başka toplumlara, özellikle Batılara aittir! Türk Hava Kuvvetleri Avrupa’nın en güçlü hava gücüdür. Böylesine güçlü ve donanımlı bir kuvvetin büyük bir köyü yanlışlıkla bile hedef aldığını söyleyene kargalar bile güler. Akil (!) Kadir bile inanmaz!

Video ve görüntüler adeta “ben sahteyim!” diye bağırıyordu. Ama elimde bir foto film merkezi olmadığı için kendim somut bir hata bulmalıydım. Video’yu izlemeye başladım. Kısa süre içinde balık oltaya takıldı! Konuşan tiyatrocu “Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan” deyiverdi. Montaj çok önceden yapılmıştı. Hâlbuki TSK’nın harekâtı 24 Temmuz 2015 günü başlamıştı. O tarihte Erdoğan Cumhurbaşkanıydı! Benim işim bitmişti. Haberin çöpe atılacak değeri bile yoktu.

Eğer bir sinsilik değilse ortada garip bir tesadüf vardı! Hemen sonraki haberde bu kez Talabani’nin partisi Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (KYB) dayandırılarak TSK’nın Kuzey Irak’taki köyleri bombaladığı ileri sürülüyordu. Yani çöpe bile atılmayacak haber güya teyit ediliyordu!

Kimse Dışişleri Bakanlığı açıklamasının arkasına gizlenmesin! Mevcut koşullarda dünyadaki hiçbir dışişleri bakanlığı böyle bir açıklama yapmaz! “Beş-altı bomba attırırım, böylece savaş çıkarırım!” mugalatasına konu olanların vereceği beyanat bu kadar olur!

Allah kahraman Ordumuza güç kuvvet versin! Vali ile uğraş, kaymakam ile uğraş, onunla uğraş, bununla uğraş! Düşün yakasından TSK’nın kardeşim… Malınız meydanda! Gölge etmeyin yeter!

ODATV’nin sonraki haberi ise “CHP’nin Diyarbakır’a Barış Çıkarması” başlığını taşıyordu. Bu haber dış cepheden sonra iç cephede de milli kuvvetlerin yoluna takoz koymak anlamına geliyordu! Yeni CHP’nin hal-i pür melalini görmek için bütün yurtseverleri bu haberin tamamını okumaya davet ediyorum!

Anlıyorum, ODATV objektif habercilik yapıyor. Derdim Mehmetçik’in arkasında durup durmaması değil! Haberin mantığını sorgulamaya çalışıyorum.

Bu haberler dikkatle incelenmeden ve konjonktür tamamen unutularak siteye konulduysa, ODATV’in haber ekibini ciddi olarak gözden geçirmesi gerekiyor. Diğer olasılığı düşünmek bile istemiyorum.

Yapmayın, etmeyin, yazıktır, günahtır! Dört beş ilave tık için Mehmetçik’i harcamayalım. Beş kuruşluk reklam için değerlerimizi çamura batırmayalım…

Mehmetçik yüreğini yumruklarının içine, kellesini orta yere koyarak hepimiz için yedi düvelin karşısına dikildi. Yoluna pusu kurmayalım, ayağına çelme takmayalım… Emperyalizmin psikolojik harp matbaasının ucuz mürekkebi olmayalım…

Ciğeri yanarken, canından bir parça kopmuşken, “Oğluma yanmıyorum, vatan sağ olsun!” diyen asil ve onurlu şehit anası Gafure Tanrıverdi’ye karşı hiç mi sorumluluk duymuyoruz…

Amiral Soner Polat

ulusalkanal.com.tr

# odatv # # biraz # Olmuyor # ayıp