Anayasa Mahkemesi'nden HDP kararı

Anayasa Mahkemesi, HDP kapatma davasında kritik bir karar verdi. Yüksek mahkeme kapatma davasında HDP'nin 14 Mart'ta esasa ilişkin sözlü savunma vermesini istedi. AYM Genel Kurulu, HDP'nin kapatma davasında nihai kararın seçim sonrasına ertelenmesi talebini de oy birliğiyle reddetti.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu toplantı 3 kritik karara imza attı.

26 Ocak'ta toplanan AYM Genel Kurulu, ilk gündemde kapatma davasına ilişkin sözlü savunma aşamasına yönelik bir karar aldı:


Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu HDP'nin kapatma davasında sözlü savunmasının 14 Mart'ta alınmasına karar verdi.


HDP'nin sözlü savunmasının 14 Mart'ta alınmasının ardından kapatma iddianamesini hazırlayan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin de sözlü açıklama yapacak. Böylece davada esasa geçilmiş olacak.

Bir başka kritik karar da erteleme talebine ilişkin oldu. Yüksek mahkeme üyeleri, HDP kapatma davasında nihai kararın seçim sonrası verilmesine ilişkin talebini oy birliğiyle reddetti.

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, HDP'nin hesaplarına bloke konulmasına ilişkin kararının ardından savunma için de 30 gün ek süre vermişti. Ancak HDP bu sürenin 2 ay olmasını istemişti.

Yüksek mahkeme 26 Ocak'taki toplantısında bu talebi de karara bağladı. AYM üyeleri, HDP'nin 2 ay ek süre talebini reddetti, 15 gün ek süre verdi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# anayasa mahkemesi # halkların demokratik partisi