Baykal'dan Altılı Masa açıklaması: "Akşener'i yetkisizleştirir..."

Altılı Masa'da kriz sürerken geçtiğimiz aylarda CHP’den istifa eden Aslı Baykal’dan çarpıcı bir açıklama geldi. Aslı Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi halinde ilk iş olarak Meral Akşener'i yetkisizleştireceğini söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun adaylığı kabul edilmeyince 6’lı masadan kalkmıştı. Yaşanan krizin ardından ABD'nin Ankara'daki gizli karargahından İmamoğlu ve Yavaş için cumhurbaşkanı yardımcısı formülü bulunmuş ve Akşener masaya geri dönmüştü. Yaşanan bu krizi ise Geçtiğimiz Ekim'de CHP'den istifa eden Aslı Baykal değerlendirdi.

"İLK İŞ AKŞENER'İ YETKİSİZLEŞTİRİR"

CHP'de geçmişte yaşananları hatırlatan Aslı Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi halinde ilk iş olarak Meral Akşener'i yetkisizleştireceğini söyledi:

- İyi Partililer dönüşü olmayan yola girdiler. Kemal Kılıçdaroğlu başkan seçilirse; Genel Başkan koltuğuna yerleşince kendisini CHP GEnel Başkanlığı'na taşıyan Önder Sav'u hemen nasıl görevden aldıysa, ilk iş Akşener'i yetkisizleştirir. İcracı bakanlıklar İyi Parti'ye verilmez.

"BÖYLE BİR İTTİFAKLA BÜYÜMESİ DEĞİL KÜÇÜLMESİ SÖZ KONUSU"

Baykal söz konusu ittifakla İyi Parti’nin küçüleceğine de işaret etti:

- İyi Parti herhangi bir konuya karşı çıkarsa HDP dışarıdan, (belki de içeriden) destek olur. İyi Parti vekillerini de kendi gücüyle seçtireceğinden, böyle bir ittifak ile büyümesi değil yalnızca küçülmesi söz konusu.
# İyi Parti # meral akşener