Jandarma Astsubay sınavında gözaltı kararı

Ankara merkezli 27 ilde, FETÖ’nün sınav sorularını sızdırmasıyla ilgili soruşturma kapsamında toplam 37 kişinin yakalanması için operasyon başlatıldı. Sanıkların Polis Akademisi, 2013 Jandarma Astsubaylık ve KPSS sorularını önceden aldıkları belirlendi.

FETÖ’nün sınav sorularını sızdırmasına yönelik soruşturmalar devam ediyor.

Ankara merkezli 27 ilde, FETÖ’nün sınav sorularını sızdırmasıyla ilgili operasyon başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan operasyonla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamaya göre, 37 kişinin Polis Akademisi, 2013 Jandarma Astsubaylık ve Kamu Personeli Seçme Sınavı sorularını önceden aldıkları belirlendi. Bu kişiler hakkında gözaltı kararı verildi.

Aralarında, 2007 yılı Polis Memurluğundan Komiser Yardımcılığına Geçiş sınavında soru dağıttığı tespit edilen 1 kişinin de olduğu belirtildi. Şüpheliler hakkında FETÖ tarafından okul dönemine ve ilişiklerinin kesilmesiyle sonraki döneme ait bağlılık ve sadakatlerine göre kodlamalar yapıldığı tespit edildi. Bu kişiler hakkında ardışık arama, HTS kayıtları, aleyhte ifade ve teşhisler de bulundu.

2013 yılı JANA soruşturması kapsamında, FETÖ üyelerince yazılı sınav öncesinde sorulara erişilerek örgüt mensuplarına dağıtıldığı da ortaya çıktı. Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, 15 şüphelinin de 2013 KPSS'ye ilişkin örgütün çalışma evinde kaldıkları, sınav sorularını temin ettikleri yönünde beyan bulunduğu kaydedildi.

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan 37 kişiden 14’ü yakalandı.

# jandarma # astsubay # sınav # fetö