Meclis'teki vekillere kavga cezası

Meclis Genel Kurulu’nda İyi Partili Hüseyin Örs’ün darp edilmesi nedeniyle bazı milletvekillerine iç tüzük gereği disiplin cezası verildi. İyi Partili Örs’e yumruk atan AK Partili Zafer Işık, Genel Kurul’da 2 birleşime katılmama cezası aldı.

Ekonomik sorunlar ve Türkiye’nin etrafındaki tehditler çözülmeyi beklerken Meclis’te kavga bitmiyor. Bütçe görüşmelerinde yaşanan kavga hastanede sonlandı ancak yansımaları sürüyor.

İyi Parti Milletvekili Ümit Feyyaz, Genel Kurul’da grup adına konuşması yaparken AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan, kürsüye yürüdü. AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ise Alpay Özalan'ı engellemeye çalışan İyi Partili Hüseyin Örs'e yumruk attı. Kavgada aldığı yumruk darbesiyle yere yığılan İyi Partili Örs, kalp rahatsızlığı nedeniyle yoğun bakıma kaldırıldı.

Genel Kurul’da İyi Partili Örs’ün darp edilmesi nedeniyle bazı milletvekillerine iç tüzük gereği disiplin cezası verildi. AK Partili Işık'a, İyi Partili Örs'e fiziksel şiddet uyguladığı gerekçesiyle Genel Kurul'a iki birleşim katılmama cezası verildi.

İyi Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş ile HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu da Meclis'e yakışmayan söz ve davranışlar nedeniyle kınama cezası aldı.

İyi Partili Örs'e yumruk atan AK Partili Işık, yaşanan olayla ilgili konuştu. Hüseyin Örs’ün elektroşokla hayata döndürüldüğünün doğru olmadığını savunan Zafer Işık, böyle bir olayı kendisinin de istemediğini söyledi. “Zaman zaman Genel Kurul'da böyle şeyler olur. Özür dilemeyeceğim” dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise arbedenin tek taraflı olmadığını kaydetti. “Arzumuz şiddetin olmaması” ifadelerini kullandı:

- Şiddet hiçbirimizin arzu etmeyeceği bir şey siyasetin insanoğlu tarafından icadından bunu çözmek demek. Bizde de istenmeyen durumlar oluyor. Bu olaylar kk nin konuşması ile başlıyor. Her ne olursa olsun hastaneye gitmesi durumunun yaşanması konusunda üzgünüz.

İyi Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ise İyi Partili Örs’e yumruk atan AK Partili Işık hakkında hukuki işlem başlatılması gerektiğini söyledi. AK Parti'nin de Işık hakkında gerekli disiplin sürecini başlatması gerektiğini sözlerine ekledi:

- Tatmin edici bir karar almaması durumunda bütçe görüşmeleri süresince AK Parti grubunun konuşmaları sırasında İYİ Parti grubu olarak Genel Kurul salonunda bulunmayacağız.

İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz da AK Parti Milletvekili Zafer Işık hakkında, “öldürmeye tam teşebbüs”ten suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamıştı.

# tbmm # ak parti # mhp # chp # hdp