Özdağ'ın yalanları bitmedi: Karahan o iddiayı yalanladı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın yalanları bitmiyor. Özdağ, bu kez de Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde Atatürk'ün anısına saygı duruşunda bulunulmasına izin verilmediğini öne sürdü. İddiası Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan tarafından yalanlandı.

Özdağ'ın yalanları bitmedi: Karahan o iddiayı yalanladı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ sık sık yaptığı kışkırtıcı eylemlerle ve söylediği yalanlarla gündem oluyor. Özdağ, bu kez de Ankara Devlet Opera ve Balesi'nde sahnelenen Puccini’nin Tosca operası sırasında Atatürk'ün anısına saygı duruşunda bulunmak isteyenlere, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Murat Karahan'ın izin vermediğini öne sürdü. Özdağ şu ifadeleri kullandı:

- Dün gece Ankara Devlet Opera ve Balesinde Atatürk ün en sevdiği opera olan Puccini’nin Tosca operası Atatürk’ ün anısına ithaf edilmesine rağmen temsil öncesi orkestranın 1 dakikalık saygı duruşu yapmak istemesine genel müdür Murat Karahan izin vermemiştir. Not ettik Karahan

Bu iddia üzerine Murat Karahan yanıt verdi. Söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten Karahan şu ifadeleri kullandı:

- Sayın Özdağ 10 Kasım’da Atatürk’ü anmak için bizzat Ankara Operasının programa koyduğum Tosca temsilinde, tarafımdan bir saygı duruşuna izin verilmediği iddianızı üzüntü ile okudum. Böyle bir durumun hiçbir şekilde söz konusu olmadığını kamuoyu ile paylaşmak isterim….

SANATÇILARDAN TEPKİ GELDİ

Ümit Özdağ'ın iddiasına bir tepki de Bilkent Senfoni Orkestrası üyesi Onurcan Çağatay'dan geldi. Çağatay, Türkiye'de Özdağ'ın iddia ettiği gibi bir engellemeye kimsenin izin vermeyeceğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

- Türkiye’de gerek özel gerekse devlet orkestraları veya Opera ve Baleler’de, kimse böyle bir engellemeye boyun eğmez. Ümit Özdağ bu yalanıyla bu kez gerçek yüzünü sanat camiasına da göstermiştir.
- Kaldı ki böyle bir engelleme olayı da ortada yokmuş. Ümit Özdağ Turizm bu sefer de duvara tosladı. Ama anlayamadığım hala nasıl bu kadar pişkin pişkin yalan söyleyebildikleri. Biraz utanma da mı yok?
# ümit özdağ # Zafer Partisi # Devlet Opera ve Balesi # murat karahan