Türkiye ve Azerbaycan Orduları Bakü'de Güç Gösterisi Yaptı

Cumhuriyet’in 100 yılına özel Türkiye ile Azerbaycan’ın ortak düzenlediği “Mustafa Kemal Atatürk 2023” askeri tatbikatı ikinci gününde.İiki devletin orduları kava ve hava senaryolarıyla güç gösterisi yaptı. Tatbikat savaş sahnelerini artmadı.

Türkiye ve Azerbaycan Orduları Bakü'de Güç Gösterisi Yaptı

Tek milletin orduları Bakü bozkırında nefes kesen ortak tatbikat düzenledi. Türk ve Azerbaycan Orduları gövde gösterisi yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla yapılan “Mustafa Kemal Atatürk 2023” tatbikatının ikinci günü başarıyla tamamlandı. Tatbikatta temsilen belirlenen düşman hedefleri savaş uçakları, silahlı insansız hava araçlarıyla tam isabet atışlarla imha etti.

Tatbikatın "Seçkin Gözlemci Günü"ne Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov ve Tacikistan Savunma Bakanı Şerali Mirzon katıldı. Bakü yakınlarında askeri eğitim alanında yapılan görevler, gerçek savaş sahnelerini aratmadı.

Tatbikat, komando birliklerinin düşman temas hattındaki mevzilerini ele geçirmesi ile başladı. Temsili düşmanın hava savunma birliklerinin etkisiz hale getirildiği tatbikatta, Türk F-16'ları düşman hedeflerini imha etti.

Füze ve topçu birliklerinin atışları sonrasında tanklar taarruza geçti. Düşmanın "İskender" ve "Toçka-U" füze sistemleri SİHA’nın nokta atışıyla vuruldu.

Türk ve Azerbaycan özel birlikleri temsili düşmanın arkasına havadan indirme yaparak üst düzey komutanları ele geçirdi.

Bakü'nün yanı sıra Nahçıvan ve işgalden kurtarılan bölgelerde yapılan tatbikatta 3 bin personel, 130 tank ve zırhlı araç, yaklaşık 100 top ve füze sistemi ile yaklaşık 20 uçak ve helikopter yer aldı. Türk ve Azerbaycan orduları arasında işbirliği ve koordinasyonunun artırılmasının amaçlandığı "Mustafa Kemal Atatürk 2023" tatbikatı 25 Ekim’de sona erecek.

# Azerbaycan # türkiye # tatbikat