Vatan Partisi’nden Anayasa Mahkemesi’ne çağrı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın Cumhuriyet'i hedef alan sözlerine Vatan Partisi'nden tepki geldi. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan, Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) çağrıda bulunarak, "AYM bu sözde partiyi kapatmak için neyi bekliyor?" ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan, yazılı bir açıklama yaptı. Reyhan açıklamasında, HDP'li Buldan'ın TBMM kürsüsünden terör propagandası yaptığını belirterek, Anayasa Mahkemesi'ne çağrıda bulunarak, "(HDP'nin) Cumhuriyet’i yok etmeye, devleti parçalamaya yönelik eylemlerin odağı olduğu hakkında bir şüphe mi var?" ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan'ın açıklaması şu şekilde:

- HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, önceki gün TBMM’de yaptığı konuşmada 100. yılına giren Cumhuriyetimizi “100 yıllık yıkım süreci” olarak nitelemiştir.
- Bu sözde parti, kendilerinin de sıklıkla tekrarladıkları üzere, terör örgütü PKK tarafından kurulmuş ve yönetilen bir örgüttür. Bu açıdan onların Cumhuriyet düşmanlıklarında şaşırtıcı bir durum yok.
- Şaşırtıcı olan, terör örgütüyle bağı binlerce kanıtla ortaya konulmuş, terör örgütü tarafından güdüldüğünü gizleme ihtiyacı dahi duymayan böyle bir partinin, hâlâ TBMM kürsüsünden propaganda yapabilmesidir.
- Üstüne, amacı Türkiye Cumhuriyeti devletini bölmek olan bu sözde partiye, sadece bu yıl devletin hazinesinden, yani milletin tasarruflarından, 540 milyon TL yardım yapılacaktır. Yani, parti teşkilatı adı altında PKK ofisleri açabilsin, PKK’ya eleman devşirebilsin, PKK propagandası yapabilsin diye devlet bütçesinden PKK’ya kaynak aktarılmaktadır.
- Anayasa Mahkemesi (AYM) bu sözde partiyi kapatmak için neyi bekliyor? Cumhuriyet’i yok etmeye, devleti parçalamaya yönelik eylemlerin odağı olduğu hakkında bir şüphe mi var? “Cumhuriyeti yıkma eylemi için ellerine kazma-kürek almaları mı gerekiyor” diyeceğiz ama onu da yaptılar. PKK’nın talimatıyla giriştikleri 6-8 Ekim 2014 kalkışması, PKK’nın sözde “özyönetim” ilan edip kazdığı hendeklere verdikleri destek, yönettikleri belediyelerin araç, gereç ve personelinin terör örgütü eylemlerinde kullanılması, milletvekillerinin teröristlere kalkan olması, HDP il ilçe binalarından çocukların dağa kaçırılması ve sayısız örnek yetmiyor mu?
- Bu partinin açık olduğu her gün, Türkiye Cumhuriyeti devletini terör yoluyla ortadan kaldırma eylemi meşruiyet kazanır. Terör örgütünün talimatlarıyla siyaset yapmak, yasal hale gelir. AYM üyeleri, evet tarafsızdır. Ancak devletin bütünlüğü ve milletin birliğinden taraftır. Verilen her “ek süre” terör örgütüne nefes aldırmakta, Mehmetçiğimize, Polisimize, Güvenlik Korucularımıza, Kürdümüze mermi olarak dönmektedir.
- Vatan Partisi olarak 2015 yılından itibaren tam 4 kez, dosya dosya delillerle HDP’nin kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulunduk. Çabalarımız sonucunda nihayet 17 Mart 2021’de dava açıldı. Ancak aradan geçen 20 aylık sürede dava adeta sürünmüş, doğru düzgün ilerlememiştir.
- AYM, önümüzdeki seçim sürecini gözeterek siyasi gerekçelerle davayı uzatma yoluna gidemez. Yargı, siyasetin takvimine uymaz. AYM, adaleti hızlı ve etkin biçimde sağlamak, Türkiye’nin bağımsızlığını ve birliğini korumak zorundadır.
- Türk milletine saygı ile bildiririz.
# utku reyhan # vatan partisi # halkların demokratik partisi # pervin buldan # Türkiye Büyük Millet Meclisi