Hıncal Uluç hayatını kaybetti

Gazeteci ve spor yorumcusu Hıncal Uluç 83 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süredir spor yazarlığı ve yorumculuk yapan Uluç, Aydınlık ve 2000'e Doğru Dergisi'nde de yazılar kaleme almıştı.

Türkiye’nin önemli spor yazarlarından olan gazeteci Hıncal Uluç, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 83 yaşında hayata veda etti.

1 Kasım 1939 tarihinde Kilis'te dünyaya gelen Uluç, bir aydan fazla süredir hastanede gözetim altındaydı.

Uzun süredir spor yazarlığı ve yorumculuk yapan Hıncal Uluç, spor medyasındaki kariyeri boyunca çeşitli televizyon kanallarında da yorumcu olarak görev aldı. Uluç, son olarak Sabah Gazetesi'nde köşe yazıları yazıyordu.

Uluç, Aydınlık ve 2000'e Doğru Dergisi'nde de yazılar kaleme almıştı.

"KANDİL'İ BİTİRELİM"

Sabah Gazetesi yazarıyken 2016 yılında Görev Vakfı'nın düzenlediği Gülsin Onay gecesinde karşılaştığı Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek ile konuştuklarını yazmıştı. Perinçek'in Türkiye'nin tam bağımsızlığına yaptığı vurguyu öne çıkarmıştı.

- Şimdi geçmişi unutmak, sadece ileriye bakmak zamanı" dedi, Ergenekon'dan Silivri'de sürünmüş adam, arkadaşına..
- Önce Türkiye tam bağımsızlığına ulaşsın. Onun bunun müdahalesinden, yönetiminden kurtulsun, kendi kaderimizi kendimiz çizeceğimiz duruma gelelim. FETÖ'yü, terörü çözelim. Kandil'i bitirelim. Ondan sonra aramızdaki sorunları ele alacak çok vaktimiz olur, merak etme.
# Hıncal Uluç # görev vakfı # spor yorumcusu