Deprem sonrası Soylu'dan ilk açıklama

Düzce'de Gölyaka merkezli 6 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem Ankara ve İstanbul'dan da hissedildi. Deprem sonrası İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yaptı.

Deprem sonrası Soylu'dan ilk açıklama

Bakan Soylu, sosyal medya hesabından depreme ilişkin bir açıklama yaptı. Henüz can kaybının bildirilmediğini belirten Bakan Soylu şu ifadeleri kullandı:

- Düzce'nin Gölyaka ilçesinde, saat 04.08'de gerçekleşen 5.9 büyüklüğünde #deprem'in ardından Valiliğimiz, AFAD ve 112 ekiplerine ulaşan can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Ekiplerimizin saha taraması devam etmektedir. Hemşehrilerimize geçmiş olsun

Bakan Soylu açıklamalarına şu şekilde devam etti:

- İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Bartın yani deprem merkezi etrafındaki tüm illerde yaptığımız taramalarda şu ana kadar can kaybı bilgisi almadık. Bazı köylerde ahır yıkıntıları bilgileri var bunlar taranıyor. Şu ana kadar Düzce'de birinci kattan atlama sebebiyle panik sebebiyle yaralanma bilgisi var hastaneye intikal ettiği bilgisi var.
- Bunun dışında ufak yaralanmalar söz konusu. Bu depremde herhangi bir can kaybı bilgisi yok. Şu ana kadar 34 artçı meydana geldi. Tüm ekiplerimiz taramaya devam ediyor, tüm ekiplerimiz sahada. Bir ağır yaralanma bilgisi var o da birinci kattan atlama suretiyle. Vatanşalarımız toplanma alanlarında.
- Kızılay dahil tüm ekiplerimiz ilgili alanlara sevk edildi. İlk dakikadan itibaren elektrik kesintileri kontrollü bir şekilde yapıldı. Birçok yere elektrik verildi. Kalan yerlere de ekiplerimiz elektrik verilmesi için çalışmalarına devam ediyor.
# Düzce # deprem # düzce # düzce istanbul deprem # içişleri bakanlığı # süleyman soylu