Olaylı derbide karar çıktı: 19 tutuklama

Göztepe- Altay karşılaşmasında çıkan olaylarla ilgili adliyeye sevk edilen 28 şüpheliden 19’u tutuklandı. Savcılık sorgusunda 4 kişi serbest bırakılırken 5 kişi hakkında da adli kontrol kararı verildi.

Spor Toto 1’inci Lig’in 15’inci haftasında yarıda kalan Göztepe-Altay maçı hakkında 28 şüpheliden 19’u tutuklandı. Soruşturma kapsamında 4 kişi serbest bırakılırken 5 kişiye adli kontrol kararı verildi.

Şüpheliler D.D. ve K.E'nin maçtan bir gün önce taraftarlara dağıtmak için sis bombası, meşale, işaret fişeği ve torpilleri temin etmek amacıyla çalışma yaptığı, iddia edildi.

Hakimliğe gönderilen sevk yazısında şüpheli D.D. ve K.E'nin olaydan 1 gün önce WhatsApp grubundan maçta yapacakları eylem üzerine iş bölümü ve görev dağılımı yaptıkları bilgisi yer aldı.

Yazıda yanıcı ve patlayıcı maddelerin bir bölümünün ambulans görevlileri A.G. ve H.K. tarafından stada sokularak tuvaletteki çöp kutusuna bırakıldığı belirtildi. Şüphelilerden F.E'nin ise bir işaret fişeğini üzerine saklayarak turnikelere gittiği ifade edildi.

Maçın 22’inci dakikasında şüphelilerin irtibatlı ve anlaşmalı şekilde kargaşa ortamı sağladığı, meşale ve sis bombalarıyla duman çıkarıldığı, bu sırada şüpheli F.E'nin üzerindeki fişeği Göztepe taraftarlarının bulunduğu tribüne doğru, insanların yoğun olarak bulunduğu yeri hedef gözeterek ateşlediği bildirildi..

Fişeği ateşleyen "F.E' 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçunu işlediği, diğer şüphelilerin de 'kasten öldürmeye teşebbüse iştirak' suçunu işledikleri hakimliğe sevk yazısında yer aldı.

Gürsel Aksel Stadı'nda 27 Kasım günü oynanan müsabakada Altay tribünlerinden Göztepe seyircilerinin olduğu bölüme işaret fişeği atılmış, yaralalılara müdahale için gelen 2 ambulans sahaya girmiş, müsabaka 22’inci dakikada durmuştu.

Göztepe taraftarının, köşe gönderini alarak Altay kalecisi Ozan Evrim Özenç'e vurmasının ardından müsabaka tatil edilmişti. Kaleci, Özenç'i yaralayan Mehmet Nihat A, 28 Kasım'da "kasten öldürmeye teşebbüs" ve "6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

# göztepe # altay