Atık sulara bakteriyel çözüm: Boncuklar çözecek

Niğde’de içinde bakteri barındıran boncuklar sayesinde atık sular temizleniyor. Sağlıklı yaşam bakterilerini kullanarak yapılan işle, yüzde 95 ile 98 oranında sonuç alınıyor.

Niğde’de faydalı bakteriler ile atık sular temizleniyor. Baloncukların içerisinde bulunan yararlı bakteriler yine atık sular üzerinde çalışılarak elde ediliyor.

Faydalı bakterilerin atık suları temizleme oranı, tutuldukları yerde yüzde 95-98’leri buluyor.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Doktor Öğretim Üyesi Tuba Artan Onat, atık suları bir haftada temizleyebildiklerini belirtti.

Onat, projesinin ilk olarak tekstil boyasıyla kirlenmiş suların temizlenmesi için kullandıklarını söyledi.

Erzurum tarihine sanal yolculuk Bilim ve Teknoloji Fıtık ağrısı çekenlere müjde: Yüzde 80 azalıyor Bilim ve Teknoloji Deneyap atölyeleriyle geleceğin teknoloji yıldızları yeşeriyor Bilim ve Teknoloji Türk bilim kadınından kanseri yenecek buluş! Bilim ve Teknoloji Robot Sophia Türkiye'de! Bilim ve Teknoloji İşte Harvard'daki dahi Türk fizikçi! Bilim ve Teknoloji Uzayda dikkat çeken keşif! Bilim ve Teknoloji NASA, UFO görüntülerini paylaştı! Bilim ve Teknoloji Deprem anında uyarı veren o cihaz Bilim ve Teknoloji TCG Nusret Müze Gemisi Bilim ve Teknoloji TUSAŞ'tan milli uçak hamlesi Bilim ve Teknoloji Türkiye'nin ilk uzay yolcuları işte böyle eğitim alıyor! O süreci anlattılar Bilim ve Teknoloji