Çocuklarda işitme testini oyunlaştırarak yapan robot geliştirildi

İstanbul Teknik Üniversitesinde, çocuklarda işitme testlerini, yapay zekâ çözümleri kullanarak oyun yoluyla yapan robot geliştirildi. Robot, duyguları anlayabilen ve işitme testlerini yapabilen dünyanın ilk hastane odyoloji robotu olma özelliğini taşıyor.

Çocuklarda işitme testini oyunlaştırarak yapan robot geliştirildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Bilişim Fakültesi Yapay Zekâ ve Veri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Köse ve ekibi, çocukların işitme testlerini daha kolay hale getirmek için çalışma başlattı. Bu kapsamda ekip, yardımcı bir robotik sistem geliştirdi.

Robot, işitme testlerinin oyunlaştırılarak uygulanmasını sağlıyor. Çocuklardan gelen yanıtları otomatik olarak algılayıp geri bildirim veriyor. Yapay zekâ çözümlerini kullanarak hem testin yapılmasını kolaylaştırıyor hem de çocukların duygularını ve streslerini de anlamayı amaçlıyor.


Prof. Dr. Hatice Köse, robotla ilgili olumlu dönüşler aldıklarını ve çocukların robotu çok sevdiğini söyledi.

Köse, robotun tüm hastanelerde kullanılabileceğini belirtti.

Yerli roket motoru testi geçti Bilim ve Teknoloji Lise öğrencileri ödüllü atık makinesi yaptı: Atıkmatik Bilim ve Teknoloji Atık sulara bakteriyel çözüm: Boncuklar çözecek Bilim ve Teknoloji Türk bilim kadınından kanseri yenecek buluş! Bilim ve Teknoloji Robot Sophia Türkiye'de! Bilim ve Teknoloji İşte Harvard'daki dahi Türk fizikçi! Bilim ve Teknoloji Uzayda dikkat çeken keşif! Bilim ve Teknoloji NASA, UFO görüntülerini paylaştı! Bilim ve Teknoloji Deprem anında uyarı veren o cihaz Bilim ve Teknoloji TCG Nusret Müze Gemisi Bilim ve Teknoloji TUSAŞ'tan milli uçak hamlesi Bilim ve Teknoloji Türkiye'nin ilk uzay yolcuları işte böyle eğitim alıyor! O süreci anlattılar Bilim ve Teknoloji