Elektronik cihazlarda etiket düzenlemesi: Resmi Gazete'de yayımlandı

Elektronik cihaz alırken etiketlerine ayrıntılı bakıyor musunuz? İşte bu cihazların etiketlemelerinde düzenlemeye gidildi. Bulaşık makinesi, buzdolabı, bilgisayarların da aralarında olduğu bazı elektronik ürünlerin harcadığı enerji konusunda kullanıcıların bilgilendirilmesi zorunlu hale geldi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının enerji etiketlemelerine ilişkin düzenlemesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bu kapsamda, bulaşık makinesi, çamaşır ve kurutma makineleri, soğutma cihazları, buzdolapları, bilgisayarlar gibi ürünlerin kullanım sırasında harcadığı enerji konusunda kullanıcıların bilgilendirilmesi zorunlu hale geldi.

Bu şekilde kullanıcıların daha verimli ürünleri tercih etmelerini sağlanması ve mevcut mevzuatta yer alan birtakım teknik hataların da giderilmesi amaçlanıyor.

Öte yandan uluslararası mevzuat dikkate alınarak yapılan çalışmalarla, elektrik-elektronik sanayisinin uluslararası pazara entegrasyonu, ürünlerin yüksek güvenlik seviyesinde olması, çevreye duyarlı ve enerji tüketimi bakımından verimli ürünlerin piyasaya sürülmesi hedefleniyor.

Çin yeni Güneş gözlem uydusunu uzaya fırlattı: Kuafu-1 Bilim ve Teknoloji SOLOTÜRK Tunus’ta gösteri uçuşu yaptı Bilim ve Teknoloji Altında sahteciliğin önüne geçiliyor: Ahlatcı şirketine ait teknolojinin sırrı ne? Bilim ve Teknoloji Türk bilim kadınından kanseri yenecek buluş! Bilim ve Teknoloji Robot Sophia Türkiye'de! Bilim ve Teknoloji İşte Harvard'daki dahi Türk fizikçi! Bilim ve Teknoloji Uzayda dikkat çeken keşif! Bilim ve Teknoloji NASA, UFO görüntülerini paylaştı! Bilim ve Teknoloji Deprem anında uyarı veren o cihaz Bilim ve Teknoloji TCG Nusret Müze Gemisi Bilim ve Teknoloji TUSAŞ'tan milli uçak hamlesi Bilim ve Teknoloji Türkiye'nin ilk uzay yolcuları işte böyle eğitim alıyor! O süreci anlattılar Bilim ve Teknoloji