KTÜN Binalarda hasarlı kirişler için "çelik dikiş" tekniği geliştirdi

Konya Teknik Üniversitesi’nde betonarme kirişlerin kısa sürede ve düşük maliyetle güçlendirilmesine imkan sağlayan bir teknik geliştirildi. Geliştirilen yöntemle betonarme kirişlere adete dikiş atılıyor. Mühendisler bu sistemle binal güçlendirmelerin sağlamayı hedefliyor.

Konya’da betonarme kirişlerin onarım ve güçlendirmesi için ilginç bir yöntem geliştirildi. Bu teknik sayesinde kirişler çelik zımbalarla güçlendiriliyor.

Konya Teknik Üniversitesinde betonarme kirişlere adete dikiş atıyor. Kirişin yük taşıma kapasitesi artıyor.

Doç. Dr. Ceyhun Aksoylu maliyeti en uygun olan yöntemi geliştirdiklerini söyledi.

Aksoylu amaçlarının bu yöntemi, Türkiye Bina Deprem Yönetmeliğine dahil etmek olduğunu söyledi.

Kafkas arılarının yaşamı sanal ortamda Bilim ve Teknoloji "Milli Muharip Uçak"ın kritik parçası TBMM'de tanıtıldı Bilim ve Teknoloji Evren tek bir haritaya sığdırıldı Bilim ve Teknoloji Türk bilim kadınından kanseri yenecek buluş! Bilim ve Teknoloji Robot Sophia Türkiye'de! Bilim ve Teknoloji İşte Harvard'daki dahi Türk fizikçi! Bilim ve Teknoloji Uzayda dikkat çeken keşif! Bilim ve Teknoloji NASA, UFO görüntülerini paylaştı! Bilim ve Teknoloji Deprem anında uyarı veren o cihaz Bilim ve Teknoloji TCG Nusret Müze Gemisi Bilim ve Teknoloji TUSAŞ'tan milli uçak hamlesi Bilim ve Teknoloji Türkiye'nin ilk uzay yolcuları işte böyle eğitim alıyor! O süreci anlattılar Bilim ve Teknoloji