Türkiye’nin ilk cep uydusu Grizu-263A'dan 9 ayda 10 bin veri

Zonguldak’ta üniversite öğrencileri Türkiye’nin ilk cep uydusu Grizu-263A'yı yaptı. SpaceX Falcon 9 roketiyle 13 Ocak'ta uzaya gönderilen uydu, 9 ayda 10 binden fazla veri gönderdi.

Türkiye teknoloji alanında önemli işlere imza atılıyor. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencileri, Türkiye’nin ilk cep uydusunu tasarladı. SpaceX Falcon 9 roketiyle fırlatılarak uzay boşluğunda yerini alan mini uydu, 9 ayda 10 binden fazla veriyi dünyaya ulaştırmayı başardı.

Grizu-263A ismi verilen uydu ilk verileri 14 Ocak itibarıyla Bülent Ecevit Üniversitesi’nde kurulan yer izleme istasyonuna göndermeye başladı. Onu tasarlayan gençler oldukça sevinçli.

5 yıla yakın bir zaman görev yapması planlanan mini uydu diğer uydulardan farklı . O, görevini tamamladığı zaman uzay çöpü olmayacak, kendini imha edecek.

Gençler gece gündüz demeden bu proje için çalıştı. Onlara başaramazsınız diyenlere aldırış etmediler.

Ve Togg sahnede Bilim ve Teknoloji Türkiye'de güneş tutulması böyle izlendi Bilim ve Teknoloji Deniz suyunu içme suyuna dönüştüren taşınabilir cihaz geliştirildi Bilim ve Teknoloji Türk bilim kadınından kanseri yenecek buluş! Bilim ve Teknoloji Robot Sophia Türkiye'de! Bilim ve Teknoloji İşte Harvard'daki dahi Türk fizikçi! Bilim ve Teknoloji Uzayda dikkat çeken keşif! Bilim ve Teknoloji NASA, UFO görüntülerini paylaştı! Bilim ve Teknoloji Deprem anında uyarı veren o cihaz Bilim ve Teknoloji TCG Nusret Müze Gemisi Bilim ve Teknoloji TUSAŞ'tan milli uçak hamlesi Bilim ve Teknoloji Türkiye'nin ilk uzay yolcuları işte böyle eğitim alıyor! O süreci anlattılar Bilim ve Teknoloji