İzmir'de grev dalgası! İZELMAN işçileri de iş bırakacak

İzmir'de Belediye-İş Sendikası ile Büyükşehir arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma çıkmayınca işçiler eyleme başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesinde çalışan 5 bin 500 işçi 2 saat iş bıraktı. Başta toplu ulaşım olmak üzere birçok belediye hizmetinde aksaklıklar yaşandı.

Abone ol

İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanı 5 bin 500 işçi 2 saatlik iş bırakma eylemi yaptı. İzmir’de İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ şirketlerinde verilen hizmetlerde aksamalar oldu.

İZULAŞ şoförleri sabah 05:00'den 07.00’ye kontak kapattı. Yaklaşık bin 500 otobüsün 250'si çalışmadı. Grev nedeniyle otobüs duraklarında kuyruklar oluştu.

İZSU, IZDOĞA, İZBETON’da de emekçiler iş yerlerinin önünde eylem yaptı, halaylar çekti.

Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası İzmir Şubeleri ile SODEM-SEN ve büyükşehir bürokratları arasında Ocak ayında başlayan yeni dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri işverenin yüzde 19’luk zam teklifi nedeniyle tıkandı. Emekçilerin talebi enflasyon oranında zam.

Büyükşehir Belediyesi İZELMAN’da çalışan 6 bin emekçinin de ikramiye ve gıda çeklerine hak edişlerini yatırmadı. CHP’li Belediye ortalama bir işçiye 20 bin lira borçu.

Genel-İş Sendikası İzmir 1 ve 3 No’lu şubelerinde örgütlü işçiler 12-13 Mart’a kadar ücretleri yatmazsa iş bırakma eylemi yapacak. İzmir’de Büyükşehir Belediyesi otobüsleri çalışmayacak.

Vatan Partisi Kirazlılardan oy istedi Siyaset Erdoğan İstanbul'da sahaya iniyor Siyaset CHP'de DEM Parti'yi koruma telaşı Siyaset CHP ve DEM Parti Ankara'da da ittifak kurdu Siyaset