SOLOTÜRK dünyada bir ilki başardı

Türk Hava Kuvvetlerinin gösteri timi SOLOTÜRK, F-16 uçağıyla dünyada bir ilki başardı. SOLOTÜRK pilotları "alçak irtifada en düşük hızda şahlanarak" tarih yazdı.

SOLOTÜRK F-16 ile yaptığı gösterilerle destan yazmaya devam ediyor.

Türk Hava Kuvvetlerinin gösteri timi SOLOTÜRK, Kobra Hareketi manevrasını F-16 ile en düşük irtifada ve en düşük hızla şahlanarak yaptı ve tarih yazdı.

Yeni hareket 2022 gösteri paketine eklendi. SOLOTÜRK pilotu Binbaşı Emre Mert o zor hareketin nasıl yapıldığını anlattı.


SOLOTÜRK, yeni manevrasıyla F-16 sınırlarını aştı.


Gösterilerde 22 farklı hareket sergilenirken, 2022 gösteri paketine yeni hareketler de eklendi.


SOLOTÜRK, Türk Hava Kuvvetlerinin 100'üncü yılında 2011'de kuruldu. Tek kişilik F-16 savaş uçağıyla gösteri uçuşları yapan SOLOTÜRK için özel tasarımlar yapıldı.

Bugüne kadar yurt içinde 152, yurt dışında 67 olmak üzere 219 gösteri yapan SOLOTÜRK büyük ilgiyle izleniyor.

MİLGEM'in üçüncü gemisi su ile buluştu Bilim ve Teknoloji Gökyüzü gözlem etkinlikleri 4 ilde yapılacak Bilim ve Teknoloji Ay toprağıyla tohum filizlendi Bilim ve Teknoloji Türk bilim kadınından kanseri yenecek buluş! Bilim ve Teknoloji Robot Sophia Türkiye'de! Bilim ve Teknoloji İşte Harvard'daki dahi Türk fizikçi! Bilim ve Teknoloji Uzayda dikkat çeken keşif! Bilim ve Teknoloji NASA, UFO görüntülerini paylaştı! Bilim ve Teknoloji Deprem anında uyarı veren o cihaz Bilim ve Teknoloji TCG Nusret Müze Gemisi Bilim ve Teknoloji TUSAŞ'tan milli uçak hamlesi Bilim ve Teknoloji Türkiye'nin ilk uzay yolcuları işte böyle eğitim alıyor! O süreci anlattılar Bilim ve Teknoloji