Uzay ve Havacılık temalı 9. Bursa Bilim Festivali başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Türkiye’nin en kapsamlı bilim festivalı Bursa Tüyap Fuar alanında tüm bilimseverlere kapılarını açtı. Türkiye’nin en büyük bilim festivali olma özelliği taşıyan 9. Science Expo’da “Tasarla Yap Uçur” yarışmaları yer düzenleniyor.

"Başımıza icat çıkarın" sloganı ile Uzay ve Havacılık temalı 9. Bursa Bilim Festivali büyük bir heyecan ile bilimseverleri ağırlıyor.

Bu organizasyon ile, geleceğin nitelikli iş gücünü bugünden yetiştirmek ve onlara “ben de yapabilirim” duygusunu aşılamak hedefleniyor.

Bu bağlamda Bursa Bilim Festivali; çocukları, velileri, eğitimcileri, iş adamlarını, meslek erbaplarını, firmaları ve kamu kuruluşlarını bir araya getirdi.

Bu yıl Uzay ve Havacılık teması ile 9. kez bilimseverlere ve meraklılarına kapısını açtı.

Türkiye’nin en büyük bilim festivali olma özelliği taşıyan 9. Science Expo’da “Tasarla Yap Uçur” yarışmaları da yer alıyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, festival hakkında bilgi verdi.

Türksat 5B uydusu hizmete alınıyor Bilim ve Teknoloji EFES 2022 Türk Savunma Sanayisi için vitrin Bilim ve Teknoloji İzmir ASELSAN askeri teknolojilerini tanıttı Bilim ve Teknoloji Türk bilim kadınından kanseri yenecek buluş! Bilim ve Teknoloji Robot Sophia Türkiye'de! Bilim ve Teknoloji İşte Harvard'daki dahi Türk fizikçi! Bilim ve Teknoloji Uzayda dikkat çeken keşif! Bilim ve Teknoloji NASA, UFO görüntülerini paylaştı! Bilim ve Teknoloji Deprem anında uyarı veren o cihaz Bilim ve Teknoloji TCG Nusret Müze Gemisi Bilim ve Teknoloji TUSAŞ'tan milli uçak hamlesi Bilim ve Teknoloji Türkiye'nin ilk uzay yolcuları işte böyle eğitim alıyor! O süreci anlattılar Bilim ve Teknoloji