Karadeniz gazı için ilk borular geldi

Karadeniz'de bulunan 540 milyar metreküplük doğal gazın sevkiyatı için hem karadan hem de denizden borular döşeniyor. Çalışmalarda gelinen aşamayı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez paylaştı. İlk boruların 13 Haziran'da denize indireleceğiini duyurdu.

Hem karadan hem de deniz altından borularla taşınacak Karadeniz doğal gazı için çalışmalar sürüyor.

540 milyar metreküplük doğalgazı taşıyacak ilk borlular denize iniyor. Duyuruyu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptı.

Boruları tanıyan Castoro-10 isimli gemi Filyos Limanı'na vardı. 2 bin 200 metre derinliğe yerleştirilecek borular için 13 Haziran'da tören yapılacak. Böylece 170 kilometrelik hatta çalışmalar başlayacak.

Filyos Limanı'nda TPAO'ya ait sahada depolanan gazı taşıyacak borular için 4 bin 200 personel çalışıyor. Gazın karaya çıkartılması için Kanuni, Fatih, ve Yavuz Sondaj Gemileri de görev yapıyor.

Çalışmalar neticelendiğinde ilk aşamada 10 milyon metreküp doğalgaz üretilerek 2023 yılında ana dağıtım şebekesine ulaştırılması hedefleniyor.

Uzay ve Havacılık temalı 9. Bursa Bilim Festivali başladı Bilim ve Teknoloji Türksat 5B uydusu hizmete alınıyor Bilim ve Teknoloji EFES 2022 Türk Savunma Sanayisi için vitrin Bilim ve Teknoloji Türk bilim kadınından kanseri yenecek buluş! Bilim ve Teknoloji Robot Sophia Türkiye'de! Bilim ve Teknoloji İşte Harvard'daki dahi Türk fizikçi! Bilim ve Teknoloji Uzayda dikkat çeken keşif! Bilim ve Teknoloji NASA, UFO görüntülerini paylaştı! Bilim ve Teknoloji Deprem anında uyarı veren o cihaz Bilim ve Teknoloji TCG Nusret Müze Gemisi Bilim ve Teknoloji TUSAŞ'tan milli uçak hamlesi Bilim ve Teknoloji Türkiye'nin ilk uzay yolcuları işte böyle eğitim alıyor! O süreci anlattılar Bilim ve Teknoloji