Konut fiyatlarında fahiş artış sürüyor

Türkiye genelinde konut fiyatları haziranda yıllık yüzde 160,6 arttı. Haziranda Türkiye genelinde bir konutun metrekare fiyatı 13 bin TL olurken, İstanbul’da ise 21 bin 328 TL'ye yükseldi.

3 büyük ilde yıllık artış ise İstanbul'da yüzde 184,9, Ankara'da yüzde 165,4 ve İzmir'de yüzde 150,9 oldu. Antalya, Burdur, Isparta bölgesindeki fiyat artışı ise yüzde 200'e yükseldi.

Öte yandan TÜİK verilerinde göre Konut satış rakamlarında 1 yıl sonra ilk defa azalma görüldü. Türkiye geneli konut satışları Temmuzda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12,9 azaldı.

ABD enflasyon paniği içinde: Yasayı devreye aldılar Ekonomi Türk ayakkabı şirketi Rusya’da faaliyete geçti Ekonomi Kentsel dönüşümde kira desteği artırıldı Ekonomi "Çiftçi Kan Ağlıyor!" Yurt Konyalı çiftçiden mazot isyanı! Yurt Ekonomi yönetimine Batı'dan alkış! Ekonomi Memurlardan dikkat çeken anket! Ekonomi Vatandaşlar borç batağında! Ekonomi Memurların zam pazarlığında son durum ne? Ekonomi Moddy's Mehmet Şimşek ekonomisini övdü Ekonomi İstanbul hazır giyim ve moda fuarı Ekonomi Ekonomide çıkış Avrupa Birliği mi? Ekonomi