ABD enflasyon paniği içinde: Yasayı devreye aldılar

Ekonomik krizle boğuşan ABD'de enflasyon yasası devreye alındı. ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da düzenlenen törenle Enflasyon Azaltma Yasası’nı imzaladı. Yasa ile bütçe açıklarının kapatılması, devlet gelirlerinin artırılması hedefleniyor. Vatan Partisi Ekonomi Siyasetleri Bürosu Başkanı Hakan Topkurulu, çıkarılan bu yasaların Atlantik sisteminin çöküşünü teyit ettiğini söyledi.

ABD ekonomisi çöküyor... Ülkede enflasyonla mücadele kapsamında yeni yasa devreye alındı.

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray’da düzenlenen törenle Enflasyon Azaltma Yasası’nı imzaladı.

Enflasyon Düşürme Yasası ile yenilenebilir kaynaklara geçişin hızlandırılması için enerji ve iklim programlarına yatırımların artırılması amaçlanıyor.

Yasayla gelecek 10 yıl içinde bütçe açığının 300 milyar doların üzerinde azaltılacağını söyleyen Biden, büyük şirketlere yüzde 15’lik bir asgari vergi uygulanacağını belirtti.

Vatan Partisi Ekonomi Siyasetleri Bürosu Başkanı Hakan Topkurulu, çıkarılan bu yasaların Atlantik sisteminin çöküşünü teyit ettiğini söyledi.

# abd # vatan partisi # hakan topkurulu # Biden # joe biden # Beyaz Saray # abd başkanı # ABD ekonomisi # Vatan Partisi Ekonomi Siyasetleri Bürosu Başkanı