Türk ekibi Antarktika'ya ayak bastı

6.Ulusal Antarktika Bilim Seferi kapsamında yola çıkan Türk ekibi beyaz kıtaya ayak bastı. Ekip, kıtaya ulaşmak için yorucu ve heyecan verici bir yolculuk ve 7 günlük karantina sonrası King Georg Adası'na ulaştı.

Türk ekibi beyaz kıtaya ayak bastı.

6. Ulusal Antarktika Bilim Seferi’ne katılan ekip, kıtaya ulaşmak için yorucu ve heyecan verici bir yolculuğu ve 7 günlük karantina sürecini geride bıraktı.

Güney yarım kürede yerleşimin olduğu en son nokta konumundaki Puerto Williams’ta 7 günlük karantina süreci sonrası yaklaşık 2 saat süren bir uçak yolculuğuyla İstanbul’dan 21 Ocak’ta yolculuklarına başlayan ekip Antarktika’nın King George Adası’na geldi.

Sefer ekibi, Antarktika Çevre Koruma Protokolü uyarınca kıtaya yerel olmayan canlıların taşınmasını engellemek için tedbirler aldı.

Kıtaya uçmadan önce bütün valiz ve kıyafetlerini olası kalıntılar için dikkatle kontrol eden ekip, uçaktan inerken botlarını dezenfektan solüsyonda temizleyerek karaya ayak bastı.

Antarktika yolunda ekibe Portekiz ve Bulgaristan ile yapılan iş birlikleri kapsamında 2 yabancı bilim insanı da projelerini gerçekleştirmek üzere katıldı.

Ekibin gemiye yerleşmesinin ardından lojistik ve bilimsel faaliyetlerine ilişkin ilk planlama toplantısı, sefer lideri ve yardımcıları koordinasyonunda gerçekleştirildi.

Türkiye Ay'a bu araçla gidecek Bilim ve Teknoloji Yeni kara delik keşfedildi Bilim ve Teknoloji Grizu-263A'dan 900'den fazla veri alındı Bilim ve Teknoloji Türk bilim kadınından kanseri yenecek buluş! Bilim ve Teknoloji Robot Sophia Türkiye'de! Bilim ve Teknoloji İşte Harvard'daki dahi Türk fizikçi! Bilim ve Teknoloji Uzayda dikkat çeken keşif! Bilim ve Teknoloji NASA, UFO görüntülerini paylaştı! Bilim ve Teknoloji Deprem anında uyarı veren o cihaz Bilim ve Teknoloji TCG Nusret Müze Gemisi Bilim ve Teknoloji TUSAŞ'tan milli uçak hamlesi Bilim ve Teknoloji Türkiye'nin ilk uzay yolcuları işte böyle eğitim alıyor! O süreci anlattılar Bilim ve Teknoloji